A 'El Roto' li ha sortit competència. Aquest dimecres un il·lustrador ha generat una resposta massiva de rebuig després de la vinyeta que ha perpetrat. Julio Rey i José Gallego són un equip creatiu que fa molts anys que treballen plegats fent humor gràfic. Però quan l'humor no li fa gràcia a ningú més que a un mateix o als teus palmeros, és que ja no fas humor, sinó propaganda esbiaixada. Això és el que han pensat i dibuixat Gallego y Rey relacionant els estudiants que s'estan manifestant pel que consideren una sentència al procés injusta, amb la violència als carrers dels darrers dies i amb un dels objectes més representatius de la desagradable iconografia a la que ens remet la figura de Hitler, el llibre Mein Kampf:

Immediatament ha provocat que entre diferents col·legues hagin sorgit veus lamentant dedicar-se a la mateixa professió que ells, així com algun pare dels estudiants que estan fent vaga i protestant per la repressió franquista:

Gallego y Rey dibuixant llibres nazis en mans dels indepes, Javier Negre dient "Si esos chavales estuvieran estudiando en la universidad no habrían recibido ningún tipo de palo", als nois que van rebre les ires de la policia en una terrassa de Barcelona dissabte al vespre, qualsevol frase d'Ana Rosa... De motius per avergonyir-se de la professió n'hi ha a cabassos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat