Xavi Hernández li ha agafat el gust a això de guanyar-li al Reial Madrid de Carlo Ancelotti. El tècnic de Terrassa era un dels homes més satisfets i eufòrics aquest diumenge al vespre, en veure que el seu equip acabava de guanyar l'etern rival al Camp Nou i deixava sentenciada la Lliga, on ja li treuen 12 punts d'avantatge al conjunt merengue. A Madrid van histèrics intentant justificar l'injustificable, intentant fer passar bou per bèstia grossa i buscant alguna manera per fer que el claríssim fora de joc d'Asensio en el gol anul·lat, en el fons, no ho sigui. Però no ho aconseguiran per molt que plorin o s'indignin. Ja ho va deixar clar Xavi en la roda de premsa posterior, dedicada a les queixes de l'entrenador del Madrid i a la caverna mediàtica que torna a fer-se les víctimes i a mentir sense un mínim de vergonya: "¿Dudar del fuera de juego? Si hoy se habla del VAR ya es de traca".

El que també va ser de traca va ser l'eufòria que va esclatar al Camp Nou i a les llars dels culers amb el gol al darrer moment de Kessié. Un gol que provocava la bogeria absoluta a les grades i damunt la gespa, on es va veure un Xavi exultant que no parava de fer gestos desfermats, com la resta dels seguidors del Barça que no podíem contenir l'emoció. El tècnic de Terrassa, un cop al vestidor, va felicitar els seus jugadors un per un, sabedor que havien deixat sentenciat el campionat i que aquesta Lliga no se li pot escapar:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

El que està aconseguint l'entrenador del Barça és d'un mèrit incontestable. Ha tornat la il·lusió al barcelonisme des que ell és a la banqueta blaugrana. En un any i mig l'equip sembla un altre, i és a tocar de tornar a guanyar novament una Lliga, on de moment està deixant l'etern rival a 12 punts, que es diu aviat. Per això no és d'estranyar la reacció de Xavi. Culer des que va néixer, és el club dels seus amors, i no el pot fer més feliç guanyar el Madrid, ho feia quan era jugador i ho fa ara que és entrenador. A casa dels Hernández són del Barça de tota la vida, i aquesta tradició continua ben viva amb els petits de la família. Perquè a casa del Xavi i la Núria Cunillera hi ha dos petits que enamoren els seus orgullosos pares i a la culerada sencera: els seus fills, Àsia i Dan. I aquest matí, anant cap a l'escola, emocionaven els culers cantant l'himne del Barça al cotxe amb el seu pare:

Per menjar-se'ls. Meravellosos. Segur que no serà la darrera vegada que els fills de Xavi canten orgullosos l'himne del Barça. El seu pare ho està fent de meravella i aviat tornarem a aixecar més títols, com el de Lliga, i qui sap si el de Copa del Rei. Segur que l'entrenador del Barça tornarà a emocionar-se i emocionar-nos gravant els seus fills cantant a ple pulmó l'himne que tantes vegades ha sentit al Camp Nou i que continua posant-nos la pell de gallina als culers, sobretot, després d'una victòria com la d'aquest diumenge.