Aquest diumenge va fer 40 anys de la coronació de Joan Carles, el 22 de novembre de 1975. Un Joan Carles que 40 anys després està amagat con el rabo entre las piernas. O con el rabo en Abu Dhabi, per ser més exactes. Aprofitant l'efemèride del rei fugat, el programa Salvados va fer un especial desgranant la seva figura i qüestionant-se si hi va haver un pacte de silenci per part dels mitjans per protegir l'emèrit durant el seu regnat. El programa de La Sexta va oferir els testimonis, entre d'altres, de José Manuel García Margallo (PP) i José Bono (PSOE).

Bono i Margallo a Salvados La Sexta

José Bono y José Manuel García Margallo en 'Salvados' / La Sexta

El programa de Gonzo va oferir sucoses entrevistes. Però per preguntes, el recordatori que ha fet qui abans era la cara visible del programa i alma mater durant tots els anys anteriors a aquest, el seu creador Jordi Évole. El periodista català ha compartit a les xarxes un vídeo demolidor d'un minut de durada sobre Joan Carles. Un minut on es recullen diferents preguntes fetes per ell mateix a diversos personatges lligats d'una manera o altra amb el campechano. Unes preguntes que reben respostes que avui haurien de fer caure la cara de vergonya a més d'un, i que ara, amb el Borbó d'escàndol en escàndol, els deixen retratats.

Evole Ondas JB

Jordi Évole (J.B.)

Qui hi surt? Des d'un dels pares de la Constitució, Gregorio Peces-Barba, negant que Joan Carles tingués negocis privats, fins el periodista José María García, passant  per l'històric líder del PCE, Santiago Carrillo, l'excomissari Villarejo o el balear Jaume Matas. Un vídeo ruboritzant on l'única nota plena de sarcasme la posa Josep Lluís Carod-Rovira:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat