Costa de creure, però hi va haver un temps on un dels programes de capçalera d'Inés Arrimadas era el Polònia. Es fa difícil, ho sabem. I més, tenint en compte que a la que el procés va començar a treure el cap, a Arrimadas li va faltar temps per posar-se la capa de 'Vengadora' justiciera atonyinant TV3 i acusant el director, els programes i els informatius de partidistes, sectaris, adoctrinadors i bla, bla, bla. Tot s'hi valia per esgarrapar uns vots. Amb especial fixació cap al programa de sàtira política per excel·lència.

arrimadas2

@inesarrimadas

Fins i tot, després d'un gag sobre l'adoctrinament a les escoles catalanes, la que ara és la cap visible d'un partit taronja a la deriva va muntar en còlera i va escriure un dels tuits-denúncia que més vergonya aliena han provocat. Perquè una cosa és criticar tot el que surti de TV3 i l'altra, elevar a categoria un sketch humorístic: "Así HUMILLA TV3 a los castellanohablantes de Cataluña y a los que defienden un sistema trilingüe en la escuela. La televisión pública más cara de España y pagada por todos defiende el mismo supremacismo excluyente que Torra. Vean esta vergüenza".

polonia arrimadas4

TV3

Doncs 'esta vergüenza' no li deuria fer tanta l'any 2016, quan va participar en un especial, Desmuntant Polònia, amb motiu del desè aniversari del programa. La política de Cs va ser una de les moltes persones reals que van participar, prestant-se a fer conya, juntament amb Ferrán Adrià, Artur Mas o Miquel Iceta. Sobta sentir-la dir que "sóc superfan del 'Polònia'. Vaig començar a seguir-lo quan vivia a Jerez". Quant ha plogut des d'aleshores. "Em vaig venir a Catalunya i em vaig posar en política amb la il·lusió que m'imitessin. Em sé tots els gags de memòria", deia aquella versió calmada i autoparòdica d'Inés Arrimadas abans d'anar per Catalunya traient llaços grocs com una posseïda i veient lazis per tot arreu.

arrimadas desmuntant polonia2

TV3

Ara, aquell programa ha tornat a l'actualitat. Perquè els darrers dies està corrent com la pólvora a través de les xarxes un fragment d'aquell joc al que es va prestar Arrimadas amb el Polònia, quan des del programa van voler comprovar si efectivament se sabia els gags fil per randa. Un moment en que la política contesta: "Què deia Ángel Acebes en un gag de Bruce Lee?":

“Free the forms... like acid boric... a one, a page, a gromenauer...”. Arrimadas imitant Acebes imitant Bruce Lee imitant Chiquito de la Calzada. Una combinació que fa esclatar els cervells.  

No només això, sinó que també parodia el Joan Tardà 'polonès': "Els volcans de la Garrotxa, com a volcans, són una merda. Perdoneu, però algú ho havia de dir":

Al pas que van a Ciutadans, aviat l'únic record que quedarà seran aquests vídeos virals a la xarxa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat