Cada cop n'estem més segurs: les nits dels dissabtes no fan gens de bé a l'escriptor i crític televisiu Víctor Amela. Faria bé d'enllitar-se a les 10 i aprofitar el diumenge en plenitud. No ha de ser bo per a la ment i l'esperit anar a dormir rabiós, ofès i indignat setmana rere setmana. Perquè una de les veus més crítiques amb TV3, malgrat participar a programes com 'Planta Baixa', detesta aquest canal i un programa en particular: el 'Preguntes Freqüents' de Cristina Puig. Si no és per una cosa, és per una altra, però el missatge és sempre el mateix: niu d'indepes amb diners públics. No falla: la seva obsessió és silenciar la realitat de milions de catalans. En comptes d'apagar el televisor, el mira impulsivament, i és clar: va viure un 'dramita' personal durant l'últim FAQS, veient els presos polítics indultats Joaquim Forn i Josep Rull a plató, per primera vegada com a homes lliures. Parcials, condicionals i reversibles, és clar. Això no ho diu Amela, però.

Joaquim Forn en FAQS TV3

Josep Rull en FAQS TV3

Joaquim Forn i Josep Rull a 'FAQS' / TV3

El de 'La Vanguardia' paeix el tema dels indults del PSOE amb certa coïssor. Partidari de gestos magnànims i perdonavides per recordar qui mana a Espanya, es va ofendre molt en veure les protestes contra el líder suprem Sánchez al Gran Teatre del Liceu. Aquell dia la famosa bonhomia i concòrdia va desaparèixer per sempre més, reforçant la seva posició i oposició als indepes. I ves per on que el còctel TV3, Forn (al que ja havia dedicat missatges en el passat) i Rull va detonar un nou cabreig, expressat a les xarxes amb la seva particular ironia. Tres tuits en un lapse relativament curt; el primer, el més treballat: "A Espanya, com a Turquia, honorem els oprimits amb hores de televisió pública, faltaria més!". No està la cosa per fer aquestes comparacions, però tant se val. Els dos restants van sortir directament de la ràbia: "Paña malita malita, oprimits bons" i "Bons bons bons bons". La reacció dels seus lectors virtuals va ser la de sempre: mentre encoratjava espanyolistes (o autonomistes, com li agrada nomenar-se) a insultar i humiliar els represaliats, la resta li retreia la seva actitud i li feia tastar la seva ironia: "Et fa pupa, oi?". No som pas doctors, però sembla ser que és així.

Víctor Amela sobre Joaquim Forn en FAQS de TV3 tuit

Víctor Amela, La Sexta

Victor Amela és més de La Sexta

tuit contra amela0

tuit contra amela

tuit contra amela2

Joaquim Forn, Josep Rull y Cristina Puig en FAQS TV3

Joaquim Forn, Josep Rull i Cristina Puig a 'FAQS' / TV3

Un detall i un consell: potser faria bé de centrar la tele a la paret de casa seva, la imatge està molt inclinada a la foto. I cap a la dreta, malgrat ser l'aparell d'un reconegut progressista. Coses que passen, tu.