El periodista i escriptor Víctor Amela té una activitat molt prolífica. No només en els mitjans. També a twitter, cosa que li ha provocat ficar-se sovint en molts jardins. Els seus missatges contra l'independentisme o contra el que es fa a TV3 l'han col·locat sovint en el centre de les dianes. Però ell agraeix que alguns s'acarnissin amb ell: "He après que no podem agradar tothom. Quan algú et critica, t'està fent un regal, perquè dedica part de la seva vida a tu. Cada insult me'l prenc com un afalac". Són confessions fetes Al cotxe!. Eloi Vila li pregunta si no l'emprenya de vegades sentir el que sent. I ell insisteix: "Jo també m'he passat 30 anys dient coses dels altres, i no sempre agradables".

amela cotxe

TV3

El crític televisiu tornava precisament a una televisió a la que ha pentinat sovint. El darrer agost, sense anar més lluny, es preguntava si "¿Te imaginas un tertuliano de TV3 que vuelve en septiembre a 'Tot es mou' o a 'Més 3/24' y que suelta: 'sí, defendí la DUI en otoño del 17, me equivoqué, y si el independentismo persiste en el error, ¡yo me borro!'? Yo volvería a ver TV3 como mía. Ya sé, ya: no va a poder ser".

Però el cotxe de Vila té quelcom catàrtic: "He demanat perdó per alguna crítica. Abans era agressiu i cruel. No cal. Es poden dir les coses de manera fina, subtil, simpàtica i fins i tot compassiva". Potser alguns li diran que en el tema del procés, ha fet uns comentaris igual de feridors com els feia abans. "No et sents gens còmode amb com està anant tot el tema del procés...", li etziba el presentador. "Jo el que veig és molta gent incòmoda els uns amb els altres. I això em fa pena".

amela cotxe2

TV3

Vila li planteja que també hi ha molta gent que no té cap problema, amb amics que pensen diferent. "I és com ha de ser", intervé Amela. "Jo faig l'esforç de distingir a la persona de les seves idees. Et respecto les idees que tinguis. Les discutiré, les rebregaré, et destrossaré les teves idees, però a tu no, a tu t'estimaré, respectaré i abraçaré".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat