Mal rotllo a TV3. Ja fa mesos que la cadena arrossega una entrevista amb Sandro Rosell que es va gravar però s'ha deixat a un calaix. Acabarà emetent-se d'amagat, aquest diumenge a quarts de dotze de la nit i després que Jordi Évole ja hagi emès la seva

EL CAS ROSELL 01

EL CAS ROSELL 03

TV3

El director del documental és una de les cares d'esports més conegudes de TV3, Víctor Lavagnini, i denuncia que el cap d'informatius de la cadena i el cap d'Esports no han defensat la integritat de la seva peça. Creu que TV3 ha censurat el reportatge i s'ha negat a firmar-lo. 

lavagnini

TV3

Lavagnini ha escrit una duríssima carta al director de TV3: "La censura informativa de la Direcció de Televisió de Catalunya es produeix en l'eliminació d'un fragment que forma part de la mateixa causa judicial, concretament, de la fase d'instrucció de la magistrada Carmen Lamela, actuació de la senyora jutgessa sobre una empresa encausada que l'espectador es perd. També s'ha censurat l'epíleg del documental que acaba amb una reflexió amb veu en off de Sandro Rosell extreta del llibre "Una forta abraçada", del mateix Rosell".

EL CAS ROSELL 05

TV3

El Consell Professional d'Informatius de TV3 no empara Lavagnini en una nota i es nega a parlar de censura: "Donem suport a la sol·licitud d’empara feta per Víctor Lavagnini i reconeixem el seu dret d’acollir-se a la clàusula de consciència i a no signar el documental. La seva decisió està justificada, no comparteix les esmenes que se li demanen des de la direcció d’Esports. Aquestes modificacions s’han fet amb criteris informatius i no alteren la tesi del documental. No hi apreciem, doncs, cap acte de censura". El pitjor de TV3 és que va molt tard. Évole els va menjar l'exclusiva.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat