Vicent Sanchis ha rebut les notes del primer any. El passat març va ser nomenat director de TV3 i acaba 2017 a molta distància de la segona cadena més vista a Catalunya, Telecinco. Un 11,8% de mitjana anual. L'èxit de Sanchis serà mesurat a partir d'ara per com seguirà fent una bona TV amb menys diners. Concretament amb 168 milions menys. Ha estat entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio, ja que TV3 per festes no emet programes en directe tret dels TN. Sanchis ha donat molts titulars: "L'única estructura d'Estat que va aguantar el 155 és TV3 i ara podem quedar tocats de mort". El director assenyala els partits unionistes com els responsables últims de la decisió del Ministeri d'Hisenda. De crear un caldo de cultiu mental en l'opinió pública pintant una TV3 adoctrinadora i "colpista". El forat negre de TV3 es deu a un canvi de criteri en les desgravacions d'impostos que ja està en mans dels tribunals. TV3 ho ha recorregut a la jurisdicció contenciós administrativa. Mentre que no arribi la decisió judicial, que pot trigar dos anys, el nou criteri fiscal s'ha convertit en llei des del novembre. Sanchis està alarmat: "A partir del canvi de llei s'ha de pagar tant sí com no i enguany TV3 ha de pagar 30 milions d'euros" a Montoro.

Melero TV3 - Sergi Alcazar

Sergi Alcázar

TV3 està molt preocupada. Sanchis ha confirmat l'exclusiva d'En Blau: que Tarda oberta serà substituït en poques setmanes pel programa Tot es mou d'Helena García Melero que s'havia d'emetre als migdies. "No hem tingut més remei que passar-lo a les tardes". Sanchis hauria mantingut el programa de Vador i Ruth tot l'any "perquè estava ben fet, tenia qualitat i tenia audiència", però s'ha vist obligat a suprimir-lo "per la restricció brutal de diners". Però el director de TV3 adverteix que pot no ser l'última cancel·lació de coproduccions a la cadena pública: "En els propers mesos es complicarà i TV3 pot acabar tenint només producció interna perquè ha de complir la nova llei"

albiol   @FAQs

TV3

 "Això pot acabar enguany amb la viabilitat de tota la producció externa de TV3". Del Preguntes freqüents d'El Terrat Sanchis assegura que seguirà "uns mesos més" i confirma la notícia d'En Blau que estan buscant presentador entre un ventall d'opcions externes. "El problema és que quan passin 3,4 o 5 mesos tornarem a estar igual. Farem un crescendo deficitari, de restricció pressupostària. A l'abril treballarem amb menys productores i al setembre ja no treballarem amb productores perquè no les podrem pagar". El crit d'alarma és sagnant: "Quan es noti que la nostra programació deixi de ser competitiva la gent haurà de saber que no és per culpa nostra"

polonia tv3

TV3

Soraya ha robat l'entrepà als treballadors públics, com es va representar en l'últim Polònia. Quan parlem de l'últim Polònia ens referim a l'últim emès, no a l'últim literalment. Hi ha diners per mantenir el programa estrella de la casa fins el juny, però de cara a la temporada 2018-2019 podria no tornar. "No hi ha garantida la continuïtat de res".