El canvi de Laura Rosel per Cristina Puig ha estat comentat per tothom: pel director del FAQS, Tian Riba, la crítica i els espectadors. Quedava per escoltar Vicent Sanchis, que encara no n'havia parlat públicament. A la Comissió de Control del Parlament dos diputats independentistes li han preguntat per Rosel: Ruben Wagensberg (ERC) i Pep Riera (JxCat). El primer s'ha interessat per la "sobtada substitució":  "Al primer programa no s'hi veia res de l'anunciat gir a l'entreteniment. TV3 com a responsable màxima del programa què hi té a dir? Com es pot decidir a 5 dies de tornar el programa? Com interpreta les reaccions contràries al canvi?". El segon diputat ha destacat que "L'audiència de Cristina Puig és inferior a la de Rosel. Caldrà treballar molt i bé per recuperar-se. Els catalans es mereixen una explicació que es pugui entendre, no només comprensible pels experts en gestió televisiva". I el director de TV3 s'ha explicat.

sanchis ACN

ACN

Vicent Sanchis: "El canvi s'arrossega des de fa molt de temps. Poques setmanes després de decidir el canvi d'Ustrell per Rosel (gener 2018) El Terrat va notar deficiències (en la presentadora) que no li agradaven. Vam decidir conjuntament que el canvi  no es podia fer als dos mesos i que esperessin al desembre. Es buscava un perfil no estrictament informatiu sinó que donés més joc. FAQS no és un Telenotícies. Laura Rosel té no deficiències sinó característiques que no acabaven de servir pel FAQS. Rosel és una magnífica periodista per un altre tipus de programes. Ningú se'n va assabentar sobtadament. N'hem anat parlant amb els involucrats en tot moment". Per tant no és cert, com va dir Tian Riba, que Rosel "no s'ho esperava". Tots sabien que Rosel trontollava des del febrer.

sanchis tv3

TV3

La iniciativa de canviar Laura Rosel és d'El Terrat, amb Andreu Buenafuente i Agustí Esteve al capdavant, i els co-directors ho sabien des del febrer: Rosel i Riba. Laura Rosel ha estat 12 mesos al FAQS però els últims 10 eren de pròrroga. Sobre les crítiques al canvi, que hi veuen una mà negra antiindependentista, Vicent Sanchis és molt clar: "No hi ha un 155 fantasmagòric aplicat a TV3. Molta gent creu que tot el que passa a TV3 es deu a una conspiració i no és així. FAQS va explicar el canvi a la seva manera, amb ironia. I sobre l'audiència de Cristina Puig, vaig veure boicots per no mirar el programa i malgrat això va fer un 16,7%". Necessiten millorar.