La ruptura de Shakira i Gerard Piqué encara no està del tot explicada: ballen molts detalls com les dates o les infidelitats. ¿Clara Chía és prèvia a la ruptura de la parella o posterior? Filtren els advocats, les famílies, l'entorn de Kosmos, els mànagers de Shakira... tothom filtra però quedava algú per parlar. Si la mansió d'Esplugues on viu Shakira és un búnker, queda el pis de solter de Piqué: un dúplex de luxe valorat en 4,5 milions d'euros al carrer Muntaner a tocar de Plaça Adrià. Allà ha viscut Cesc Fàbregas i el mateix Piqué abans i després de Shakira. Té la particularitat que és una finca de veïns, un pis de propietat horitzontal: ascensor, porter, senyora gran que mira pel replà, famílies que entren i surten... Piqué mai surt per la porta principal a peu sinó per la del darrere al carrer Santaló on hi ha el pàrking. Una casa de veïns i faltava per escoltar aquests veïns. El digital Vanitatis hi ha parlat.

Finca Gerard Piqué Muntaner BarcelOna, Google MaPS
Finca amb l'àtic dúplex de Gerard Piqué, Muntaner Barcelona, Google Maps
Gerard Piqué amigos calle GTRES
Gerard Piqué al carrer amb casc de moto, GTRES

Ha estat la periodista catalana Silvia Taulés qui ha tingut l'encert de parlar amb els veïns de Gerard Piqué, copropietaris amb ell de la finca règia de l'Upper, prop de General Mitre. I han cantat detalls insòlits. El primer és que Piqué tenia el dúplex llogat però que la Llei permet desallotjar els arrendataris si el propietari necessita el pis per ell. I un bon dia de finals de 2021 piquen al timbre del dúplex i els inquilins obren i gairebé es desmaien: era Shakira acompanyada de dues persones. "Hace algo más de un año, los inquilinos recibieron un aviso urgente. Les iba a visitar la propiedad del inmueble porque quería hablar con ellos. Poco se imaginaban que quien iba a cruzar el umbral era la misma Shakira. La cantante quiso reunirse en persona con los inquilinos de su pareja porque tenía algo importante que comentarles y quiso ser ella quien se lo dijera. Los inquilinos debían abandonar el piso cuanto antes porque el propietario iba a volver a vivir allí. (...) Fue muy amable, incluso simpática, y extremadamente educada. No quiso decir quién iba a ir a vivir al piso y todos pensamos que sería toda la familia. (...) Por tanto, hace ya más de un año que Shakira y Piqué entraron en una crisis sentimental  y a lo largo de 2022, han vivido separados en muchas ocasiones".

Gerard Piqué casco moto GTRES
Gerard Piqué en moto GTRES

Per tant les dades ja quadren, la crisi no és de l'estiu de 2022, quan comuniquen que se separen, sinó de la tardor de 2021, molt abans. Shakira fa fora Piqué d'Esplugues, la casa familiar, amb tanta contundència que és ella mateixa qui elimina l'excusa de Piqué que té el pis llogat. Ella mateixa, assistida per llei, fa fora els inquilins d'alt poder adquisitiu. Shakira, la diva, la patrona, la jefa. Els veïns segueixen cantant: Piqué repara algun desperfecte, fa una mà de pintura i s'hi instal·la. Les festes amb gent molt jove comencen a ser habituals.

Gerard Piqué coche GTRES
Gerard Piqué cotxe GTRES

Un veí dels que fa temps que viu a la finca i coneix Piqué arrufa el nas a preguntes de Vanitatis: "Y desde entonces, fue un ir y venir constante. Había juerga muchas noches, un poco loco todo, pero nos dijo que estaban tomándose un tiempo, que estaban en crisis, y lo entendimos”. I ara ve la segona part, Piqué anava portant-hi noies soles: "Piqué estaba con alguna chica en su casa. Clara no fue la primeraeso lo sabía Shakira. Lo sabía la cantante y lo sabían los paparazzi y los reporteros de deportes. Por eso, cuando corrió el rumor de que la separación era definitiva porque el delantero blaugrana tenía una relación más seria con una joven, muchos no hicieron ni caso, pensaban que era una de tantas historias que recorrían los mentideros y que terminaban siempre en nada". Tothom sabia tot, fins i tot Shakira. I els veïns, com sempre, els primers a mirar pel forat de l'espiell de la porta.