TV3 ho ha aconseguit: l'últim capítol de Merlí serà recordat durant anys. Com el de Los Serrano. Aquell Antonio Resines en un llit afirmant que tota la sèrie havia estat un somni amb els seus fills que tornaven a ser petits (amb actors que havien crescut 3 pams durant la sèrie). Merlí va recórrer a una convenció tronada per enllestir una sèrie: la fórmula i 7 anys després amb actors sobreactuats en una festa, disfressats i simulant ser adults sense sortir-se'n. Un despropòsit impropi d'una sèrie que pretenia allunyar-se de Física o química i al final ho ha estat i amb ínfules. Els fans esperaven alguna cosa més imaginativa i es van trobar amb en Merlí mort i els joves fent un paper d'estrassa. Semblava un gag dels guionistes: a que no t'atreveixes a posar l'imitador d'Albert Rivera a Polònia fent de fan embogit i gai? Doncs té.

merli polonia tv3

TV3

És la vanitat del creador: jo t'he fet i jo et destrueixo. No permetré que la sèrie segueixi i me la carrego. Poso un llacet vermell a cada protagonista i mai no es podrà reprendre la sèrie. No és dels espectadors, és meva. I cal advertir que les sèries són dels espectadors, que van al·lucinar. Rajoy ha aplicat el 155 a Merlí?

Mirar el final va ser una obligació de país:  incommensurable 22,2% pel capítol i 19,8% per tot l'especial La nit de Merlí. TV3 l'encerta una nit més i demostra que sap fer les coses. Vertigen per Benvinguts a la família que té la papereta de substituir Merlí a partir de dilluns que ve. Això no ho salvarà ni Espartac Peran comentant-ne els capítols. OT es va resignar amb un boníssim 18,5% i es frega les mans pensant a superar TV3 dilluns que ve. Potser caldrà posar Està passant a competir amb els triunfitos perquè segueix fent rècords: cap programa diari a cap graella de cap cadena supera el 20% i Toni Soler és a punt d'aquest rècord absolut: comença la setmana amb un insuperable 21,2% comentant el cas Palau. 

Palau va funcionar millor en clau irònica que amb l'omnipresent Ernesto Ekaizer a 8 al dia, que comentava des de Madrid un judici de Barcelona. Laura Rosel es va quedar amb un 3,2%. Tampoc Graset va sortir-se'n i va quedar-se en un 1,6% al Més 324. Entre els dos titans per a adolescents, OT i Merlí, Bertín ni apareix en els més vistos entrevistant dos fills toreros d'El Cordobés i fa un trist 7%. I això a set dies que OT engegui la fase decisiva. Bertín s'ho veu venir i per la setmana que ve canvia els toreros per un cantaor dels pesos pesants: treu el Sant Cristo gros, Falete.

falete telecinco

Telecinco

A la nova TV3 ja no hi haurà sèries veteranes: amb Merlí sota terra, amb Nit i dia produïda per Mediapro i Jaume Roures pensant-se denunciar la cadena, amb el serial Com si fos ahir rondant el 15%, un ni fred ni calor sense gaire repercussió. Tota l'esperança està posada en Benvinguts a la família. La seva protagonista, Melanie Olivares, pot morir aixafada entre Amaia i Falete.