Després de 12 dies, TVE s'ha pronunciat sobre una polèmica que hi va haver en les semifinals del talent culinari Masterchef. Però les paraules que han sortit de l'ens públic, pretenent solucionar-ho, no han fet sinó que quedar encara més en evidència. Per què? Precisament per haver-se justificat. En la prova d'exteriors, els aspirants a entrar en la final van cuinar a València per un grup de falleres. El menú que l'organització del programa va triar, però, no estava format de les típiques paelles, rossejat de fideus o olla valenciana. Els plats tenien un origen molt més català: canelons de rostit, fricandó i crema catalana.

masterchef crema TVE

TVE

"Cuál fue la sorpresa de los espectadores valencianos cuando los platos que había que preparar no eran de 'la terreta', sino que se trataba de un menú típicamente catalán. Poca valencianía para un menú que se anunció como tradicional", lamentava el diari Las Provincias. Els espectadors encara van ser més bel·ligerants: "Tiene cojones. Luego no quieren que les tengamos manía", "Escandaloso y bochornoso. Cabrones", "Vergüenza os tenía que dar venir a Valencia y hacer un menú catalán". Pel que sembla, es veu que només es pot cuinar plats catalans si fas un programa a Sant Esteve Sesrovires o a Vilafranca del Penedès. La qüestió és que TVE, en lloc de dir que no hi havia cap problema, en lloc de normalitzar que es pugui cuinar el que sigui on sigui, ha decidit tirar per la mesura fàcil.

tve responde. jpg

TVE

Al programa 'RTVE responde' de La 2, Toñi Prieto, responsable de l'àrea d'Entreteniment de TVE, responia a les queixes de diferents espectadors, com un d'Alboraia, que considerava un afront cuinar canelons per a unes falleres. La resposta? "Lógicamente, entendemos que los valencianos digan, estamos en mi ciudad, ¿por qué no hacemos arroces? Eso esperan los concursantes y esto es un concurso. Lo que hacemos es cambiarles el paso. Hacemos un cambio de estrategia para que hagan otros platos. Pedimos disculpas si (los valencianos) se han sentido agraviados, que no es nuestra intención". Doncs res. Si els espectadors que es queixen venen a dinar a Catalunya, que sàpiguen que aquí no podran menjar paella... A tots els bars i restaurants només fan canelons i crema catalana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat