Imaginem que Vox treu 20 escons a les properes eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 2021 i que suma majoria absoluta amb Ciutadans i el PP. Inés Arrimadas presidenta de la Generalitat amb Alejandro Fernández vicepresident i un o una senyora d'ultradreta a la conselleria d'Ensenyament. Impossible? Que els ho expliquin als andalusos. Ara que li veiem les orelles al llop, tots a córrer. En Blau porta setmanes denunciant que cal fer pedagogia i les TV públiques haurien d'investigar amb els diners de tots què és això de Vox. ETB s'hi va atrevir i va emetre diumenge durant la nit electoral el documental “Vox, la ambición de Santiago Abascal” mentre TV3 entrevistava Dilma Rousseff. Ara TV3 rectifica i cal felicitar-los. Avui dimarts substitueix el documental de Sense ficció previst per emetre el que destapa les vergonyes de Vox. Han comprat els drets a la TV pública basca. Segons ha pogut saber En Blau la decisió es va prendre dilluns al migdia.

vox efe

EFE

El documental val molt la pena, exdirigents de Vox denuncien pràctiques irregulars de Santiago Abascal com mentir en el nombre d'afiliats per enganyar el Tribunal de Comptes. Els diners que entren a la ultradreta provindrien de grans empresaris de l'Ibex 35 i de moviments d'ultradreta estrangers, com El Yunque de Mèxic o de l'Iran. S'hi tracta també el passat d'Abascal al PP, de com l'apadrina Esperanza Aguirre i s'hi entrevista el mateix Abascal que no es reconeix d'ultradreta. Un programa que no es limita a donar veu a Vox sinó a exmembres de Vox que n'expliquen la part fosca. TV3 ha entrevistat dirigents de la ultradreta en qualitat d'acusació popular del judici contra l'independentisme, al FAQs. Unes entrevistes que els han costat crítiques. El director de FAQs, Tian Riba, se les tenia fa poques hores a twitter amb el director de Salvados, JuanLu de Paolis:

Vox és material explosiu, sembra la zitzània fins i tot entre dos programes ben avinguts com FAQs i Salvados. Això és precisament el que no pot passar. La ultradreta a una banda i la resta a l'altra. I sobretot, fer periodisme, especialment el que paguem amb els pressupostos de la Generalitat, per treure'ls la careta. I no ens equivoquem. Qui té la culpa de l'augment de Vox són els quatre-cents mil individus que els han votat.