"Hasta hace poco decían que éramos cuatro gatos. ¡Viva España!". De quatre han passat a quatre-cents mil (andalusos). La frase entre cometes la pronunciava Santiago Abascal en un míting a València que recull el programa d'ETB 360 grados. La TV pública basca va dedicar la nit electoral andalusa a explicar què és aquesta formació d'ultradreta. Bona TV pública. TV3 va cancel·lar el 30 minuts sobre canvi climàtic i van emetre connexions amb seus electorals en format 3/24. ETB posa llum a tots els dubtes sobre Vox. Aquí tenen el vídeo sobre el finançament de Vox:

Qui finança Vox? Els ex del partit assenyalen com a fonts de finançament empreses de l'Ibex 35: "No pueden decirlo porque serían represaliadas en las adjudicaciones y concursos públicos del gobierno". Qui vulgui posar nom als donants anònims de Vox que investigui quines empreses concursen a grans contractes estatals i estiri del fil. Santiago Abascal diu que els seus advocats no cobren. Exerceixen l'acusació popular en el cas de l'1-O per empresonar els líders independentistes però qui ho paga? "A través del crowdfunding, los abogados no cobran porque lo hacen por amor a la patria, por amor a España". Els alts sous dels dirigents de Vox surten dels afiliats? A 2017 diuen que en tenien 4500. Ara diuen que en tenen 14000.  L'expresident de Vox Badajoz, Carlos Aurelio Caldito, ho desmenteix: "No llegan a los 3 mil afiliados. Están inflando los afiliados para falsear la contabilidad y engañar a los afiliados, a la opinión pública y al Tribunal de Cuentas. Vox es una estafa piramidal, no me cabe la menor duda".

santiago abascal nit electoral EFE

EFE

El documental diu que més de dos terços dels ingressos de Vox provenen de l'exterior i anònims. Es citen com a fonts de finançament l'exili cubà o l'Ibex 35. El sr. Caldito, ex de Vox, buida el pap: "El Ibex 35 no tengo la menor duda que hay gente soltando dienero, pero en Vox se decía que no se sepa para que no sean represaliados en adjudicaciones públicas. Y el lobby cubano anticastrista en norteamérica". Sobre com 
Vox i el PP són dues cares de la mateixa moneda recorden que Esperanza Aguirre era la seva madrina, quan Abascal va militar 20 anys al PP. El mateix Abascal diu que en el Congrés que Rajoy li guanya a Esperanza Aguirre "me alineé en el bando perdedor y dejé el PP". La foto és de la lideressa amb Abascal sense barba:

espe abascal ETB

ETB

 La TV que hauria d'haver emès el documental és Canal Sur en lloc d'Euskal Telebista. Però a la TV pública de Susana Díaz prefereixen Juan y Medio.