Mala època per les campanyes contra TV3, primer va ser el PP en bloc i després els diaris de Madrid, des de l'ABC a El país. Tots contra la catalana. Vicent Sanchis ja assaja la graella del setembre, sense programes de productores. Per Pasqua ha sortit a competir amb programes gravats i sense platós en directe. A Setmana Santa, els treballadors de TV3 fan la mona. Excepte Preguntes freqüents, tota la resta van ser programes gravats, tan gravats que fins i tot repetien entrevistes. El divan de diumenge entrevistava Lluís Homar i Al cotxe l'endemà, també. 3,8% i 6,2%, respectivament. Si el FAQ's en directe fa un 20,4% és evident quin és el camí: arremangar-se.

LLUIS HOMAR I SÍLVIA CÓPPULO 02

Homar 2 copy copia

TV3

Els informatius de la pública són tan potents que permeten TV3 liderar els 4 festius, de divendres a dilluns. Sense programes estel·lars, només amb una graella enllaunada i, com qualsevol Setmana Santa, una llauna. Fins i tot quan tothom ja havia tornat dilluns a la nit, Benvinguts a la família fa la seva pitjor dada amb un 12,9%. Veure el personatge de Miquel Fernàndez en coma va ser una picada d'ullet al coma més famós de TV3, el de Ferran de Poble nou, Joel Joan.

10 BALF (1)

TV3

Però el programa que parla de sèries, Enganxats, va preferir jugar a les sintonies i repescar un mite de la casa: Mari Pau Huguet. Hi va anar no en qualitat que el seu últim programa a la casa parlés de sèries, el TVist, ni per haver passat pel departament del Defensor de l'Audiència on es reben les queixes dels teleespectadors. Espartac Peran la va convidar perquè fa 20 anys feia programes de tarda com L'hora de Mari Pau o Com a casaEnganxats va fer dues audiències com la resta del dia, fluixes: 6,4% i 8,1% diumenge i dilluns.  No se'n van poder estar d'empescar-se aquella secció que ja fa Tot es mou, La teva primera vegada a TV3:

mari pau

TV3

Una bona notícia, tornar a veure la Mari Pau a TV3. Un pèl desaprofitada en una taula de sèries antigues. Esplèndida als seus 54 anys, ni un retoc d'estètica i amb el bon caràcter que la fa tan televisiva. Sanchis es plantejarà treure-la dels despatxos i retornar-la a la pantalla cara a una tardor sense ni un euro? Diumenge de resurrecció i dilluns de pasqua van permetre que TV3 liderés fins i tot contra les cadenes estatals que tornaven a la feina.  Repetir el 3/24 per TV3 en bucle tot el matí va fer més audiència (9,5%) que el retorn de AR (6,5%) i la Griso (9,3%). A la tarda Sálvame (14,4%) va aprofitar que no treballaven ni Melero ni Soler per liderar. Però el programa més vist va ser Boom, del català Juanra Bonet a Antena 3. Impressionant 17% per un concurset amb pintura de mentida. Bonet sí que seria un bon fitxatge per la nova TV3.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat