Si hi ha un reporter de TV3 que els té molt ben posats, aquest podria ser l'Isma Juárez. Un català al 'territorio comanche' madrileny​ que no li té por a res... ni a ningú. Per molt gran, agressiu i terrorífic que pugui semblar el seu 'rival', no s'arronsa i fa el que fan els periodistes: preguntar amb valentia i rigor. En el cas de Juárez, a més a més, ho fa amb la contundència que sorgeix de l'humor i la sàtira, la seva especialitat a l'APM?'. Aquesta setmana la pirueta era doblement mortal: anar a la ciutat esportiva del Reial Madrid, a Valdebebas, per parlar amb els seguidors més fidels dels blancs. La cirereta, trobar-se amb un seguici de polítics de l'Ajuntament de la capital d'Espanya, que inauguraven... una rotonda! El novamás de l'Espanya cañí. Allà hi havia l'alcalde José Luis Martínez Almeida, sí, però també una altra pressa molt més sucosa i que l'Isma no va deixar escapar: l'ultra de VOX Javier Ortega Smith.

Isma Juárez Valdebebas Reial Madrid APM? TV3

Isma Juárez a Valdebebas Reial Madrid APM? TV3

L'escena és de traca i mocador: Juárez fixa l'objectiu i se'n va cap al suposat boinaverda. No s'amaga i s'identifica com a periodista de la demoníaca TV3, amb la intenció de fer-li una pregunta ràpida: "no le gusta mucho, supongo". Smith col·lapsa i passa la pilota al seu cap de premsa, però l'Isma és més murri i li llança un os: "es sobre fútbol". El voxer claudica i para atenció. El que passa a continuació és un festival: "era para saber si el Real Madrid, que tiene tantos jugadores extranjeros, si también es un estercolero multicultural", recordant una de les famoses bajanades nauseabundes del seu partit. La reacció de l'ultra és patètica. S'emprenya i replica: "no entiendo nada de fútbol", com perdonant-li la vida. El periodista reacciona amb mestria: "pero la pregunta, ¿la ha entendido?". 'Nones', diu fatxenda Smith. El colofó és sublim: "le había sobrevalorado"

Isma Juárez riu d'Ortega Smith APM? TV3

Isma Juárez riu d'Ortega Smith APM? TV3

Juárez li ha pres les mides a VOX i Ortega Smith al mil·límetre. Suen de valent per desempallegar-se'n i no quedar en ridícul. Però això és missió impossible.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat