Entre la tabarra del Mundial costa trobar una flor a la TV de l'estiu, però TV3 ha emès un dels Sense ficció que donen més sentit a la TV pública. No és sobre el procés sinó d'una història d'èxit: Utopia iogurt. Cada vegada que mengem un iogurt de La Fageda estem donant suport al projecte del psicòleg Cristóbal Colón, que a Olot té una Fundació que dona feina, fent iogurts, a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. El documental va centrar-se en les persones i els iogurts gairebé no hi sortien, per no semblar un publi-reportatge. La TV pública va ser curosa però nosaltres podem dir que fan iogurts espectacularment bons i veient el documental ens en vam menjar dos. Èxit total de TV3 i del país, un 17,1% d'audiència i el programa més vist del prime time, recuperable aquí:

Clar que França-Bèlgica va atrapar abans un milió de catalans i un 50% de l'audiència del vespre. Els espectadors devoren els 3 últims partits en obert que veuran en molt de temps i deixen la resta de cadenes tremolant: Està passant un 10,3%, el TN d'Ariadna Oltra un 11,5% i La nit a 8tv un 2,5%. A la nit es desinfla El cuento de la criada però aguanta en un bon 10,1%. La ficció estrangera fa anys que no manté fidels a la TV en obert. Ja ningú vol veure sèries amb anuncis, sense subtitular i un dia de la setmana. L'audiència vol maratons per empatxar-se quan vulgui d'esclaves sexuals vestides de monges del futur. 

ElcuentodelaCriada 5

Antena 3

El reality de ball de TVE és a anys llum del reality de cuiners de la mateixa cadena, un trist 9,1% per Bailando con las estrellas un format de Gestmusic que aniria molt millor en una cadena privada. La prova és que el reality de famosos cuinant, Ven a cenar conmigo, amb Paquirrín als fogons gairebé els supera amb un gran 8,7% per Cuatro. Interessant veure què et prepara per sopar una persona que porta una pilota gàstrica dins l'estómac per evitar engreixar-se i tenir efecte saciant amb poca cosa.

VACC Gourmet Edition 3 Kiko Rivera1

Cuatro

Telecinco s'emporta l'audiència del dia gràcies al futbol però TV3 s'emporta l'orgull de fer la millor TV d'Espanya. I sense Paquirrín.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat