L'eliminatòria d'ascens a 2a divisió entre el Nàstic i el Ceuta ha estat una batalla dins i fora del camp. I com acostuma a passar, l'esport ha estat més noble que les baixes passions de fora. El doble partit d'anada i tornada ha acabat amb el Nàstic eliminant el Ceuta. Però la batalla fora del camp, amb les aficions escalfant l'ambient ha anat pel seu propi camí. Al partit d'anada a la ciutat nord-africana els seguidors del Ceuta va rebre el Nàstic amb crits de "Puta Nàstic. Puta Cataluña". Una mostra repugnant de com la catalanofòbia s'intenta disfressar rere valors esportius. L'afició del Ceuta que cridava això era catalanòfoba i rebia el menyspreu corresponent, com va explicar EN Blau.

Aquest diumenge el partit de tornada a Tarragona el va retransmetre en directe TV3 per seu canal Esport 3. Des del Nou Estadi de Tarragona, la narració va fer-la un veterà de la casa, Enric Vilalta López, amb l'anàlisi tècnica d'Alberto Manga i els comentaris del periodista de TV3 Josep Coch a peu de gespa. L'afició del Nàstic estava sobre motivada per eliminar el Ceuta i van rebre l'autobús dels seus jugadors en un ambient impactant. Tota Tarragona es va bolcar emocionalment amb el Nàstic i això els va fer jugar un gran partit sota pressió i derrotar el Ceuta. Al camp del Nàstic hi havia també seguidors del Ceuta, molts d'ètnia africana, cosa que ha fet que el comentari que es va colar durant la retransmissió de TV3 semblés racista, relacionant ceutís i micos. Aquest va ser el moment que va aparèixer en antena:

Els tres enviats especials de TV3 parlen sense saber que se'ls escolta. L'àudio no forma part de la retransmissió sinó que, per error, algun  tècnic deixa els micros oberts o els locutors per error no s'adonen que tenen els micros oberts. El cas és que comenten en la conversa que ells creuen privada que hi ha enfrontaments entre les dues aficions: "A la grada dels ceutís hi ha marro, estan bé els plànols del córner, enfilats a la gàbia. Si obre la gàbia enriute'n dels monos de Gibraltar". El comentari el fa Josep Coch de la redacció d'Esports, cosa que ha merescut unes disculpes públiques de TV3 i que retirin el vídeo del web:

Ep2b3u5XcAQych5
Josep Coch, TV3

TV3 condemna els comentaris qualificant-los de "totalment inadmissibles" però precisa que no es van fer en antena tot i que van aparèixer en antena. Ha fet ben fet, tot i que és una mica infantil retirar el vídeo del web castigant els aficionats del Nàstic que no podran veure la seva gran victòria. Hi havia una cosa més fàcil que era eliminar els comentaris racistes o deixar el partit sense àudio, però TV3 ha volgut tallar de soca-rel  per evitar que la polèmica creixi. Twitter és més ràpid que TV3 i ja havia capturat el vídeo amb els comentaris de micos. Les bromes, i els micros, les carrega el diable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!