“Hem d’ajornar-los fins a no sabem quan o prescindir-ne”. Així de directe va respondre Vicent Sanchis en una entrevista a Els matins de TV3, fa tot just una setmana, quan Lídia Heredia li va demanar pel futur immediat del Polònia i Com si fos ahir, després d’un munt de dies d’especulacions sobre una possible cancel·lació. “Hem fet un pla de contenció amb 15 milions menys, hem hagut de reduir continguts. L’única manera d’eixugar despeses és retallar. Hem hagut d’afectar aquests dos grans programes perquè són els de màxim pressupost”, explicava. L’advertiment del director va deixar lloc a les queixes. Amoïnats, els actors del culebrot (i alguns espectadors) van gravar un vídeo protesta per a demanar que la televisió pública els deixés tornar. Aquest dimarts, TV3 ha posat data a les noves emissions.

sanchis tv3

TV3

La crisi del coronavirus ha fet caure la publicitat (al març el descens va ser d’entre un 70 i un 80%) i ha deixat un gran forat econòmic a TV3. Sense una nova injecció de la Generalitat, que hi acaba de fer una aportació extraordinària de 6 milions d’euros, Sanchis s’havia plantejat eixugar els 15 milions de pèrdues retallant pel serial de les tardes (que compta amb una inversió de 10 milions) i l’espai d’en Toni Soler (que en rep 3). "Salvem la ficció", havien començat a mobilitzar-se alguns artistes, temorosos de veure que els seus llocs de feina corrien perill i amb l'exigència que la cadena continuï apostant per la producció pròpia. Però finalment la CCMA s’ho ha repensat i ha anunciat que el retorn del Polònia i Com si fos ahir serà la primera setmana de novembre.

Polònia TV3

com si fos ahir  @TV3

TV3

La televisió pública compta amb dos dels programes de més audiència per a la temporada de la tardor. La data marcada al calendari no és fixa i podria, fins i tot, avançar-se sempre i quan millori la previsió d’ingressos de la casa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat