La tarda, per molts espectadors que aquest dilluns estaven mirant el Tot es mou de TV3 després de dinar, va ser de tot menys plàcida. Més d'un i d'una es van remoure al seu sofà quan van veure que l'Helena Garcia Melero donava pas a algú assegut a l'altra banda de la taula del plató: Josep Ramon Bosch. El rètol del programa el definia com a Fundador de Societat Civil Catalana i de la Lliga Democràtica... No és així com el definirien molts catalans. Galifardeu, fascista redomado o mamarratxo nazi són els mots que han preferit molts espectadors per referir-se a ell.

bosch i melero2

Josep Ramon Bosch (TV3)

L'expresident de SCC ha demanat l'indult als presos polítics perquè considera que l'Estat ha de ser "generós" perquè considera que el procés ha mort. Però molts catalans tenen memòria i tenen clar on enviarien la generositat de l'Estat amb els presos polítics. Especialment, si ve perquè algú com Bosch la demana. Bosch ha tornat a parlar de l'1 d'octubre: "El que es va fer va ser un retorciment de la legalitat i va ser un projecte en contra d'una majoria qualificada de catalans que ens ha portat a una situació molt penosa i molt trista". Amb dardet dirigit a la casa que el convidava a parlar: "Aquí es parla molt, a TV3 sobretot, de reprimits de l'1 d'octubre, però també hi va haver molta gent que va patir molt de l'altre cantó i que mai es parla aquí, no? Vam patir molt, els que ens diuen constitucionalistes o unionistes, i també ens sentim molt afectats i dolguts amb el que alguns considerem la mort civil a Catalunya". Qui també hi era a plató és Albano-Dante Fachín, que emplaçava els espectadors que no es quedessin només amb les formes de Bosch, sinó amb el fons, i que fessin memòria:

La audiència no ha estat tan diplomàtica com ell:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat