Diumenge 8 d'octubre Barcelona tornarà a acollir una manifestació d'ultres espanyolistes. Societat Cívica Catalana, el principal xiringuito unionista que tracta d'esvalotar la convivència al país, organitza una quedada contra l'amnistia, l'autodeterminació i, en definitiva, a favor de la unitat d'Espanya, una, grande y libre. Quina serà l'assistència a aquest aquelarre és un misteri, dependrà de quants autobusos puguin omplir des de Toledo, Granada, Ciudad Real, La Rioja o Madrid. Diuen que tenen problemes per passar de dos, ves a saber si és veritat. Seria un autèntic fracàs, perquè la cita ve auspiciada pel Partit Popular a escala nacional. Feijóo assegura que trepitjarà els carrers de la capital de Catalunya, alçant-se contra la destrucció de la pàtria, però en realitat no és més que un actor secundari. La veritable estrella d'aquesta parròquia és la seva jefa. Isabel Díaz Ayuso, el rottweiler antiindepe que presideix la Comunitat de Madrid.

Ayuso fa dies que publicita la manifestació per dues raons: la primera, perquè la vena anticatalana està a punt d'explotar-li. I segon, perquè sacsejant les banderes de l'ETA o dels indepes oculta les seves misèries de gestió, que en són moltes. Si us plau, si la veuen diumenge per Barcelona, no li comentin res de les residències i de la gent gran que va deixar morir durant el COVID. No ho facin, que no li agrada sentir-ho. En canvi, ella pot acusar a tot un país de filoterrorista amb aquella alegria. Saben per què? Perquè ra,ra,ra, España y nada más. I punt. Atenció al vídeo que ha penjat a les seves xarxes socials, convocant a la protesta. Fa por el discurs, però sobretot fan por les seves ganyotes. Ayuso sembrant el pànic. Deixa Albert Boadella com a un xitxarel·lo. 

Ayuso X
Isabel Díaz Ayuso / X

"El domingo estaremos en Barcelona. En casa", diu Ayuso, colonitzadora barcelonina de tota la vida. La gravació provoca malsons i més d'un terror nocturn; ara, que també pots pixar-te de riure pel ridícul que suposa tot plegat. Sigui com sigui, el bust parlant a les ordres de Miguel Ángel Rodríguez aconsegueix un objectiu: el de no deixar indiferent. Per exemple, a Toni Soler. El presentador de TV3, bèstia negra de l'espanyolisme que representa Ayuso i els seus sequaços, considera que se l'ha de rebre com cal, amb una expressió popular que no oblidi fàcilment. No sabem si l'excommunity manager del gos d'Esperanza Aguirre ha anat mai a Bunyol, al País Valencià, ni tan sols si coneix la seva festa més famosa. Segur que saben de què en parlem. Si no és així, el d'Està Passant' ho posa fàcil.

Toni Soler TV3
Toni Soler / TV3

"Qui s'apunta a una tomatina?", suggereix el comunicador, que s'arrisca a una nova demanda per part de... ves a saber, potser dels productors de tomàquet espanyol d'Almeria, per ofenses a les solanàcies de la pell de toro. Tot podria ser, mira quin enrenou es va muntar amb la Verge del Rocío, i total, per a no res. La rebuda d'aquesta proposta és encara un misteri, però fa l'efecte que molts ja tenien pensat oferir-li a la madrilenya un altre producte, encara més típic de la terra: la botifarra. En tot cas, sembla que ens atiparem diumenge. Que vagi de gust.