Primera bomba de l'any a TV3: Toni Soler abandona la cadena. El productor dels èxits Polònia i Està passant abandona les funcions de presentador i passarà a exercir només de productor. És una decisió llargament meditada. El rumor va arribar a EN Blau l'any passat, a finals de la temporada 2021-22. Toni Soler va acabar convençut de seguir un any més al capdavant del programa més estratègic de TV3, el que va en access, la prèvia a la joia de la corona, el TN Vespre. Com ha demostrat Telecinco en perdre Pasapalabra, baixar en aquesta franja suposa desplomar-se. I Està passant ha aconseguit liderar contra l'invencible concurs del rosco, ara a Antena 3. TV3 tenia por de perdre'l com a presentador i va aconseguir tornar-lo a convidar a la presentació de la temporada 2023-24. Tenia un aire absent.

Presentació nova temporada TV3 23 24 Ramon Gener / Foto: Carlos Baglietto
Presentació nova temporada TV3 23 24 / Foto: Carlos Baglietto

Toni Soler ja va engegar Polònia amb ell com a cara visible, com a fil conductor dels gags. Va acabar plegant. Polònia funcionava igual de bé sense ell de presentador. I ara ho farà Està passant. Toni Soler ho acaba de comunicar al programa més escoltat de ràdio a Catalunya, El món a RAC1: "El maig vaig dir que cada dia penso a deixar de presentar aquest programa. Aquest any hi haurà canvis. Tinc altres compromisos que segurament faran que el programa sigui més coral a mig termini per dir-ho així. Deixo de presentar, no a final de temporada sinó a mig termini, Ara hi haurà un període de transició. No és un programa d'autor i aquesta tendència s'intensificarà. Soc poc de compromisos diaris i porto 6 anys a Està passant. Necessito que l'esquema canviï una mica i al programa li anirà bé. Tinc compromisos, un rodatge, coses diverses que em demanen disponibilitat. Els dijous ho fan l'Òscar Andreu i la Natza Ferré. Anem fent fórmules per demostrar a l'audiència i a TV3 que el programa es pot permetre aquestes variacions. Això anirà a més".

Òscar Andreu i Natxa Ferré TV3
Òscar Andreu i Natza Ferré TV3

EN Blau ha pogut parlar amb Toni Soler després de deixar anar aquesta bomba a Jordi Basté. Un Basté que s'ha trobat la notícia quan parlaven del gag arxivat de la Verge. Basté s'apunta un punt contra Ricard Ustrell, que no tenia aquesta exclusiva tot i aparèixer, massa fugaçment, en el primer Polònia de la temporada  Toni Soler informa a EN Blau que els seus substituts seran corals, no només el tàndem Òscar-Natza sinó d'altres que s'estan provant a Minoria absoluta. Tot sembla indicar que a la productora no inventaran res i els noms disponibles per presentar en parelles l'Està passant són prou coneguts de tots: Jair Domínguez, Elisenda Carod o un nom que fins ara no havia aparegut al programa però que és mà dreta de Toni Soler des de fa anys a la ràdio i a la tele i que ha presentat diversos formats de Minoria: Queco Novell. Tots ells estan en la llista de presentadors que poden alternar-se segons els dies i les combinacions per suplir l'absència de l'alma mater del programa, Toni Soler, que marxa. Se'n va entre complagut pel gran èxit i fart de les polèmiques estèrils. Ha fet un gran programa, i com va revelar el primer dia d'aquell llunyà setembre de 2017 a EN Blau, l'únic mitjà que el va entrevistar pel debut: "No serem sectaris".

Toni Soler ha volgut deixar clar que encara hi haurà molts Està passant a TV3, amb ell i sense ell.