Malgrat que la mort sigui companya inseparable de la vida, acceptar-la, pair-la i superar-la no és, ni molt menys, una tasca senzilla. Sobretot la de tots aquells que han marxat abans d'hora: aleshores el dolor es multiplica, i la ràbia posseïx l'ànima i l'esperit. És, segurament, el tràngol pel que ha passat el presentador de TV3 Toni Soler. El passat mes de juny rebia una notícia impactant i funesta: la mort d'un amic, el periodista, guionista, fotògraf i escriptor Xavier Moya. Un professional prolífic i una persona molt estimada pels seus amics i col·legues, que l'han trobat a faltar cada dia.

El de l''Està Passant' va maleir el destí inexorable del gènere humà en saber de la pèrdua d'en Xavier, exclamant: "no hi ha dret". Un clam compartit per tots aquells que el van conèixer. Gairebé dos mesos més tard, el record continua ben viu. La pena, també, malgrat que la seva colla d'amics han trobat la fórmula per fer més suportable la seva absència i el forat que ha deixat al món dels vius.

Toni Soler Xavier Moya @toni.soler.g

Toni Soler i Xavier Moya / @toni.soler.g

El cercle íntim del fundador de Ràdio Ciutat de Badalona va celebrar un homenatge preciós a Santa Pau, a La Garrotxa. Concretament, al complex del restaurant i apartaments Can Xel, que visitava sovint. En Xavier viurà per sempre més en aquest raconet de la geografia gironina gràcies a un senzill però emocionant detall que han instal·lat en un dels bancs del recinte: una petita placa commemorativa i que diu això: "Va venir per un cap de setmana i ens el vam quedar per sempre. En record d'en Xavi. Juliol de 2021". L'humor que mai no en falti. Era un dels trets d'identitat de Moya, i n'és també a la targeta de presentació del de 'Minoria Absoluta'.

El gest en honor a l'amic perdut ha estat molt aplaudit pels seguidors de Soler, molts d'ells coneixedors del finat i del seus tarannà. La repassada als missatges és colpidora, però serveix per guarir les ferides provocades per la tragèdia. 

homenaje Toni Soler a Xavi Moya Can Xel Santa Pau @toni.solerg

placa homenaje Toni Soler a Xavi Moya Can Xel Santa Pau @toni.solerg

Homenatge de Toni Soler i amics per la mort de Xavier Moya / @toni.soler.g

 

  • @igorvp_bdn: Gran persona, sempre amb un humor fantàstic
  • @dolorsgimenezfotograf: Una gran persona. Molt bo l'homenatge
  • @nfabre14: Que maco, Toni, quin bon record del Xavi. Se'l troba a faltar. Sempre amb nosaltres.
  • @conxita.serra: M'agrada la dedicatòria en un banc. Molt típic d'Escòcia...

Toni Soler puesta de sol @toni.soler.g

Toni Soler / @toni.soler.g

Segur que, allà on sigui en Xavier, haurà sentit el caliu, l'afecte i l'admiració de tots aquells que l'estimen. Felicitats per la iniciativa, i ànims.