El Salvados d'aquest diumenge encara porta cua. La taula rodona de Gonzo amb Gabriel Rufián d'ERC, Aitor Esteban del PNB, Tomás Guitarte de Teruel Existe, Ana Pontón del Bloque Nacionalista Gallego i Ana Oramas de Coalición Canaria per conèixer les exigències d'aquests partits sobre el possible futur govern de Pedro Sánchez, encara ressona. Especialment pel fragment de programa on Rufián aclaria que no té problemes amb determinada concepció de sentiments d'espanyolitat. ¿Se sienten españoles? , preguntava el presentador. I el diputat d'ERC tira de referents:

Rufián repeteix '¡Viva!' quan algú li crida pels carrers "¡Viva España!". Toni Soler no ha estat tan efusiu, però sí igual de contundent, a l'hora de comentar aquesta conversa. Rufián està fart de mantres d'odi a Espanya i similars, i el director de l'Està passant ja n'està tip de sentir una altra mena de mantres, el d'enumerar noms il·lustres per argumentar sentiments:

Per Soler, el que es va dir al Salvados en aquest moment concret de la conversa és un discurs per dummies, per tontets, per principiants. Una argumentació naïf, d'anar amb el lliri a la mà i no d'anar al moll de l'os. No ha estat l'únic al que no ha satisfet que Rufián posés damunt la taula el nom de Machado o Rosalía:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat