Les TV privades han decidit posar els líders indepes al Congreso en antena i fer-los lluir espanyolitat. Laura Borràs a Cuatro demostrant que no té problema en posar-se una polsera rojigualda i Gabriel Rufián a La Sexta aclarint que no té problemes amb determinada concepció d'Espanya. Convocat per la productora de Jordi Évole al programa Salvados, va ser molt clar a la pregunta trampa de Gonzo; "¿Se siente español?":

Rufián: "Para mí la españolidad no es una bandera.  Niego el mantra de que odiamos. Yo no renuncio a Cervantes, Machado, Rosalía o Alejandro Sanz. Si me gritan Viva España muchas veces contesto Viva". Les dos respostes menys romàntiques són les del diputat basc del PNB Aitor Esteban: "Yo me siento solo vasco y creo que hay una nación vasca que tiene derecho a decidir su futuro".

aitor esteban la 6

La Sexta

Més populista o més encertat, el diputat de Teruel Existe Tomás Guitarte: "Esto me parece, con perdón, cosas de ricos. Nos parece filosofar. Nosotros necesitamos primero comer y luego filosofar".

teruel existe La 6

La Sexta

El líder d'ERC a Madrid ja està acostumat a rebre a twitter per una frase benintencionada. Rep quan és hostil,  rep quan és proper:

El nivell dels convidats va ser alt i van demostrar que les minories al Congreso tenen més bons polítics que els grans partits. L'audiència va ser millor a Catalunya 11,7% que a Espanya, 9,1%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat