Gabriel Rufián, a banda del Congrés dels Diputats o les Comissions de control del finançament irregular del PP, té altres espais on expressar-se i on dir el que pensa. Els platós de televisió, quan va com a convidat. Però el principal, sens dubte, les xarxes socials, especialment Twitter. Allà se les té amb haters hiperventilats per tot el que ell expressa. Però el diputat d'ERC sap que la vida és més que aquesta xarxa social. 

rufian mobil

@gabrielrufian

Más que Twitter és el nom del programa de ràdio que fa de tant en tant i que es pot escoltar per internet. Allà, però, més que dir el que ell pensa, escolta el que pensen els altres. Siguin del color polític que sigui, es mostrin afins a la política que ell exerceix o no. Va convidar fa uns mesos Xavier Sardà, que a banda de llençar-li alguna floreta, també va tenir dards per JxC, TV3 o Ada Colau. Ara, qui ha davant seu, separats només per dos micròfons, ha estat Toni Moog .

rufian i toni moog2

@masquetw

Antonio Asencio, més conegut pel seu nom artístic, Toni Moog, és un dels referents del teatre català, especialment dels monologuistes. Llueix orgullós tatuatges per tot el cos amb la mateixa facilitat que posa tothom a lloc amb la seva afilada llengua. Seguint l'estela de Pepe Rubianes, porta més de dotze anys omplint la sala gran del Teatre Capitol de Barcelona amb els seus espectacles com “La Cocina de los Monólogos”, “Facemoog” o “Blanca Navidad”, que ja han vist més de 400.000 persones en més de 1.000 funcions. L'última amb "100% Toni Moog", i el còmic, entrevistat per Rufián, ha estat com se'l coneix, 100% rotund i provocador.

toni moog espectacle

"Yo soy un tipo de barrio que digo lo que pienso. Me extraña que todavía no me hayan acusado de algo", diu Moog en referència a la recent citació judicial de Dani Mateo per mocar-se en la bandera espanyola, cosa que ell també hagués fet: "Los humoristas convertimos la mierda en algo divertido". I com més prohibicions li posin, millor: "En Sagunto fui a hacer un monólogo y me dijeron que no hablara ni de religión ni de la Iglesia. Bastó con eso para que empezara hablando de Dios, mi personaje de ficción favorito".

toni moog samarreta

@tonimoog

Tot i dir-li al seu interlocutor que es veu reflectit en ell ("tienes un toque de comedia y provocador y a mí también me echaban de clase de pequeño"), en referència a l'expulsió de Rufián del Congrés, amb qui l'acostumen a comparar és amb el mestre Pepe Rubianes: "Me conformo con ser su digno sucesor. Rubianes ahora estaría en la cárcel y en España estarían pensándose en instaurar la pena de muerte".

Pepe Rubianes-Sergio Flores

Sergio Flores

Lamenta que amb les xarxes la gent s'amaga rere un nick per fer amenaces com "te voy a matar" i que això és fruit dels polítics: "Es la trampa que usan, 'Vamos a meternos con Dani Mateo', para tapar todo el resto. Que se cambien sentencias... esto no pasa en ningún país democrático". Un país que l'1 d'octubre va viure una vergonyosa actuació policial: "La gente fue a votar pacíficamente y les apalearon. Hubo heridos, estallaron ojos... Suspendí la función a modo de queja, me solidaricé con lo que pasó. No hace falta ser independentista para hacerlo". Una decisió que li va provocar una picabaralla amb David Guapo, a qui va titllar de rata.

"¿Tú eres indepe?", li pregunta Rufián. Resposta: "Yo soy catalán, yo no me posiciono. He creado mi propia filosofía y es el 'sudalapollismo', abarca desde la política a todo lo que está pasando. Los presos políticos son de los pocos que hicieron lo que el pueblo quería. Y están en la cárcel. Es absurdo. Aquí la gente habla y no te escuchan. Me siento muy impotente. Haced lo que querais, me suda la polla", diu un Moog que assegura que encara estem en un règim franquista i que "Franco es peor que Hitler".

toni moog samarreta2

@tonimoog

La part final de l'entrevista ha estat la més sucosa. Test ràpid. Rufián li diu uns noms i Moog els defineix en poques paraules. I no s'ha tallat gens, tot i l'advertència de Rufián:

El tuit promocional queda tallat just abans que el monologuista respongui, sense embuts. "Albert Rivera"... "Adicto". 

albert rivera cordoba - efe

Efe

D'altres dirigents no han sortit més ben parats. "Pablo Casado: pantomima; Santiago Abascal: más pantomima; Ciudadanos: ultraderecha; Pablo Iglesias: perroflauta; Felipe González: el primer socialista que defraudó al obrero; Josep Borrell: humorista". Humoristes -de professió- que sí que han rebut els seus elogis: "Dani Mateo: héroe; Wyoming: superhéroe; Buenafuente: crack; Rubianes: referente". A més, considera "Catalunya: mi tierra; España: el país donde está mi tierra; Junqueras: sereno o Puigdemont: seny". I de la monarquia? "Letizia Ortiz: mona; Felipe de Borbón: rguey, rey con 'g'".

toni moog rufian

@MASQUETW

"Podríamos montar algo tú y yo", li diu el presentador. "Lo petariamos, unas audiencias brutales", respon ell... "Y a la puta cárcel en seis meses. Toni Moog, muchas gracias, eres el puto amo", ha conclòs Rufián.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat