Els dies de Reis son especials, però alguns ho son més que d'altres. A TV3 hi ha una presentadora que mai no oblidarà el passat 6 de gener de 2022. Impossible. Aquell dia va portar al món el seu tercer fill, un regal amb majúscules. Parlem de la conductora d'esports del Telenotícies Vespre, Maria Fernández Vidal. Posava punt final a un embaràs complicat de la millor manera possible. I, evidentment, també posava distància respecte l'audiència de la tele pública. Ja no presentaria més la secció esportiva fins ahir mateix, 17 de maig. Han estat més de 5 mesos sense veure-la, ja que prou feina tenia ocupant-se al màxim de la criatura i de la resta de la canalla. 

Tot l'equip de l'informatiu de Toni Cruanyes l'ha trobada a faltar, és clar. I el primer dia de tornar 'a escola', la rebuda ha estat a l'alçada. Festa grossa. Per una banda amb el preciós detall dels companys, que li han regalat un bonic ram de flors. I més tard, en el directe, amb la salutació expressa d'en Toni, un "ben tornada" molt sincer i emotiu. La resta de l'equip, és clar, s'ha sumat a la iniciativa. L'ocasió ho mereixia.

Toni Cruanyes saluda a Maria Fernández Vidal TV3
Toni Cruanyes saluda Maria Fernández Vidal / TV3
Maria Fernández Vidal ha vuelto TV3
Maria Fernández Vidal ha tornat / TV3
Maria Fernández Vidal ha vuelto @mariafdezvidal
Maria Fernández Vidal de nou a TV3 / @mariafdezvidal
Maria Fernández Vidal maquillaje TV3 @mariafdezvidal
Maria Fernández Vidal a maquillatge de TV3 / @mariafdezvidal

És llei de vida a la televisió: quan un torna, un altre ha de marxar. I la reincorporació de Fernández Vidal ha fet que l'etapa com a presentadora de Ruth Gumbau hagi arribat a la seva fi. Gumbau s'ha deixat la pell per continuar mantenint l'alt nivell dels informatius i mantenir-los com a líders. La seva sintonia amb el propi Cruanyes o el meteoròleg Tomàs Molina ha estat total. Per això ha rebut el mateix reconeixement i escalf dels seus col·legues. Va ser una jornada de molta emoció a Sant Joan Despí. També de feina, és clar, perquè la informació no s'atura. Mai.

Rtuh Gumbau flores TV3 Cruanyes @ruthgumbau
Les flors de Ruth Gumbau com a comiat a TV3 / @ruthgumbau

L'experiència de la Ruth al capdavant de la secció ha estat, segurament, el repte més important de la seva trajectòria. Ella, que s'ha currat molt el món esportiu des que comencés en la professió, explicant notícies amb molt menys glamur que històries del Barça, Messi o Xavi Hernández, ha demostrat que no és que estigués ben preparada: és que és una crac. I a més a més ha pogut viure grans regals, com els rècords del Barça Femení triomfant sobre la gespa i omplint de gom a gom el gegantí Camp Nou. Gumbau​, parella d'un altre presentador d'esports de la casa, l'expert en motor Àlex Oliva, recordara per sempre més aquests mesos en solitari. Bé, en solitari tampoc, perquè sempre ha estat molt ben envoltada. Es fa estimar, és evident.

ruth gumbau TV3
Ruth Gumbau / TV3
Toni Cruanyes, Ruth Gumbau y Tomàs Molina TV3 @toni cruanyes
Toni Cruanyes, Ruth Gumbau i Tomàs Molina a TV3 / @toni_cruanyes

TV3 és una gran família. I aquests detalls de germanor, respecte i companyonia ho demostren. Ben tornada Maria, i gràcies i fins aviat (molt aviat, de fet), Ruth!