Toni Clapés és, a banda d'un dels millors locutors que hi ha a la ràdio catalana, una persona que no acostuma a mossegar-se la llengua pel que veu, especialment, si el que veu li fa bullir la sang. El director i presentador del programa més escoltat de la ràdio a les tardes, el seu imperdible Versió RAC1, té la sana virtut de parlar clar i català. No només quan té el micro de l'emissora al davant, quan fa el programa des del seu estudi, sinó també, i molt sovint, s'expressa en termes demolidors des de les xarxes socials. Galetes amb la mà oberta per diferents temes, sovint, que tenen a veure amb el bon comportament, el respecte pels altres, l'urbanisme i el civisme. O per ser més exactes, quan hi ha manca de tot això. Quan veu alguna escena deplorable, indignant, indecent i directament, denunciable, sobre el que fan alguns brètols, no es mossega la llengua. Com el que ha vist a Calella de Palafrugell.

Toni Clapés en FAQS TV3
Toni Clapés / TV3

Clapés estiueja (o ho ha fet) des de fa molts anys al preciós racó de la Costa Brava, com servidor de vostès. Però tant se val que hagi passat allà. Si hagués passat a l'altra punta del país, també hauria dedicat la galeta amb la mà oberta que ha deixat anar en veure unes imatges que l'han remogut per dins. El locutor de RAC1 ja s'ha manifestat en termes demolidors quan ha vist molta brossa escampada per Barcelona sense que ningú la reculli o quan ha presenciat comportaments incívics, especialment durant l'estiu, per part d'alguns degenerats. Sonada va ser la seva queixa quan es va fer ressò d'unes actituds lamentables d'uns turistes low cost que es creien impunes per fer el que els hi sortia del monyo en alguns pisos de Barcelona, com trencar coses, pixar damunt les plantes o fer escàndol fins altes hores del matí. 

tuit clapes colau
tuit clapes colau

Ara Toni Clapés ha tornat a parlar d'unes imatges on el comportament dels seus protagonistes no és ja que deixi que desitjar, sinó que directament, és denunciable. Vaja, jo soc el propietari d'un dels cotxes que ara veuran, especialment al que li trenquen el retrovisor d'una puntada de peu, i és el que faria. Desconeixem si són turistes o si són habituals de Calella de Palafrugell. Com a mínim, fa la sensació que probablement siguin joves amb casa permanent allà. Joves que es pensen que poden anar per la vida fent el que els hi surt del monyo, que surten de festa i quan tornen a casa, ja de dia, han de fer la gracieta i el numeret, fer-se els milhomes, i anar donant la nota pel carrer. Això, i cometent actes vandàlics: caminant damunt dels cotxes, fent cops i, com dèiem, trencant el retrovisor. I Clapés, que coneix bé la zona, ha fet un resum brutal de la situació en veure aquestes imatges: "“Gente bien” espècie predominant a Calella a l’estiu. Els valors dels pares transmès als fills. Res val res perquè ho puc tornar a comprar":

Anàlisi encertadíssima la de Clapés, assenyalant no només aquests energúmens, sinó també els seus pares i l'educació (o la manca de) transmesa de pares a fills. I aquesta lamentable certesa del res val res perquè ho puc tornar a comprar. La xarxa, igual d'indignada:

tuits calella
 

Com diu un dels usuaris, no és Twitter qui ha de fer la seva màgia, sinó els Mossos.