"Se te'n refot tot una mica més ara? I es notarà per antena?"... "Sí... Bueno, ahir ja vaig dir per antena que això del teletreball és una merda i ho torno a confirmar"... Queda clar que ha tornat en plena forma. Aquest és el comiat a una conversa deliciosa que han tingut aquest dimarts Toni Clapés i Jordi Basté després del retorn del primer a RAC1. Clapés en estat pur responia sorneguer a la pregunta del seu company d'emissora i bon amic. "T'estimem molt", li diu el director d'El món a RAC1. "Ho sé, m'he sentit superestimat. En sóc conscient".

baste clapes

RAC1

Clapés ha tornat a fer ràdio. Clapés torna a estar al capdavant del Versió RAC1 després de sis mesos allunyat per culpa del limfoma que li van detectar al setembre: "Quan m'ho van dir em vaig quedar estabornit a la camilla. Me'n recordaré tota la vida. Li vaig dir al metge, està segur? Aquell dia estava sol. Vaig trucar la meva dona i em vaig posar a plorar. Era un dimecres. Acabàvem de començar la temporada". Aquell va ser el cop inicial. Després, serenor per abordar totes les possibilitats. Clapés li confessa a Basté: "des del primer moment he tingut al cap totes les possibilitats. Si no surt la bona, anem assumint tot el que vingui. El primer que vaig fer va ser anar a un notari i fer testament, perquè no se sap mai".

Toni Clapés TV3

TV3

Un Clapés que aquests sis mesos ha passat per diferents estadis. Ha après a gaudir dels nous hàbits, com "dinar amb la meva germana o passejar pel port amb un amic. He disfrutat del meu temps", però ha tingut dies complicats. Físicament i anímicament. Un dia "que estava bastant baix" va veure Quan s'apaguen els llums a TV3, amb Lluís Canut i Luís Moya. I tot eren conclusions positives per a ell, fins i tot quan va perdre mundials de rallies o quan va tenir aneurismes al cap... "Li vaig dir al Lluís Canut. Va concertar una cita entre els tres. Va ser fantàstic. Petits detalls, grans conseqüències, que deia Pla".

moya canut

TV3

Petit gran detall que va tenir el bo de Canut. No va ser l'únic: "Molta gent m'ha sorprès positivament. Gent que tens relació puntual, però no són amics". "Alguna trucada especial?", pregunta Basté. "Els missatges de Pep Guardiola em van sorprendre molt". "Saps que té debilitat pel 'Versió RAC1'?". "Sí, però igualment em va sorprendre i li agraeixo el gest. Li envio el meu condol per la seva mare". No va ser l'únic. "Hi ha gent que no t'esperes que t'ajudi i està permanentment per tu". Però també hi ha l'altra cara de la moneda.

Toni Clapes @toniclapes

@toniclapes

"...També hi ha gent que ni apareix. Coneguts, amics, que per por o pel que sigui, no han aparegut. Hi ha gent que es retrata per ella mateixa. Però no passa res". Entre aquests, els polítics del país. La pràctica totalitat. Excepte dues persones. "I és curiós, perquè jo sóc bastant apolític, a tots els criticaria i a tots els hi poso el dit a l'ull...". Un, Josep Rull, que en una entrevista precisament amb Basté va dir "Escolto la ràdio a la presó i trobo a faltar Toni Clapés".

rull

@elmonarac1

"Li agraeixo. A la que deixi d'estar confinat em comprometo a anar-lo a veure a la presó". A banda de Rull, només una persona dedicada a la política: "De tots els polítics, l'únic que em va enviar un missatge va ser Pere Aragonès".

vicepresident pere aragones

Gran detall d'Aragonès i Rull. Però Basté, amb raó, se sorprèn: "Cap més? Ara sí que em deixes de pasta de moniato". I Clapès la deixa anar: "Ni un... Que m'és igual, eh? Però hi ha alguns polítics que de vegades m'han demanat coses... que tampoc, suposo que per no molestar, cosa que també ho respecto... Però vull dir, la propera vegada...". No ha calgut que acabi la frase. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat