'Impossible is nothing'. Aquest lema publicitari resulta ideal per resumir la carrera professional de Toni Cantó. Actor, polític, defensor de la llengua castellana, presentador de televisió... Ha tocat molts pals i tots de la mateixa manera: malament. El seu gran moment de glòria va arribar gràcies a la interpretació. El valencià era mediocre, però va assaborir l'èxit amb la telesèrie '7 vidas'. Després... l'abisme. Sense papers ni oportunitats, va veure l'escletxa a la política de mà de Rosa Díez, de la que ha après molt. Sobretot l'odi, el jaquetisme impúdic i el fracàs estrepitós i etern. Tres àrees en les que s'ha convertit en imbatible, el millor. Sense discussió. Llegendari.

D'un UPyD agonitzant va saltar a Ciudadanos. De les cendres dels naranjitos, a flirtejar amb el PP d'Ayuso. La presidenta madrilenya no el volia perquè sabia que era una aposta a cavall perdedor, però va haver de col·locar-lo allà on no fes gaire nosa: li van crear l'Oficina del Español, el xiringuito més inútil, car i pocavergonya de la història de la democràcia. També se'l va carregar, clar, Cantó no s'està per romanços. Conscient del ridícul exasperant que estava fent, va començar a moure fitxa als cercles de poder de l'extrema dreta. I va cantar bingo amb la nova tele ultra 7NN, on el seu excol·lega a Cs Marcos De Quinto havia injectat mig milió d'euros amb la intenció de crear una FOX a l'espanyola. Li van donar un programa i tot, el 'Contoni': un xou d'entrevistes i humor. L'estrena va ser apoteòsica, digna d'en Toni. Repugnant, cutre, patètic... una obra mestra, vaja.

critica Toni Cantó ConToni Twitter
Crítica de l'estrena del programa de Toni Cantó a 7NN / Twitter

7NN, la tele ultra que va fitxar Toni Cantó, a punt de la desaparició

El periple televisiu de Cantó continua vigent, tot i que a 7NN estan passant coses. I de grosses. La principal? Que són a punt de tancar la paradeta. No la miren ni els seus incondicionals i no la salvarà ni un miracle. De fet els responsables de l'ens, vinculats a la Fundació Francisco Franco o la secta ultra El Yunque han començar a desballestar-la, a tallar-li l'aixeta, a escanyar-la fins que expel·leixi el seu últim alè. Primera mesura? Fer fora la meitat de la plantilla. El primer cap de setmana de març va haver-hi una cascada d'acomiadaments fulminants, una vintena, com llegim a Aldescubierto.org. La graella matinal quedava totalment destruïda, i ara passen productes enllaunats adquirits a preu de saldo. Posaran tota la carn en la franja de tarda-vespre, però vaja, que ja saben quin serà el seu futur immediat: el carrer. El segon moviment ha estat sortir de la TDT, és a dir, limitar la seva cobertura nacional en obert. A partir d'ara les seves emissions només les patiran els madrilenys (o gaudiran, que hi ha gent per a tot). Quedarà com a una tele local minvant després d'un any i mig de vida... i de 6 mesos en contacte amb el malastruc Toni Cantó, soci de la parca de qualsevol projecte.

Toni Cantó Madrid Valencia PP / EFE
Toni Cantó / EFE

Fins a l'última gota: Cantó espremerà els seus mecenes d'extrema dreta abans d'el final que tots sabem

Curiós el cas de Cantó, que mantindrà de moment el programa i el seu generós sou mentre veu com rodolen caps al seu voltant. La seva també caurà, però ja saben, sempre hi ha classes i classes. I en Toni aguantarà fins a l'últim segon en la seva croada... i al seu Titànic personal. Saltarà quan no li quedin més nassos o quan hagi convençut un altre primo per continuar engrandint la llegenda. De moment ha batut un rècord: si a UPyD va passar 7 anys abans de destruir-los i 6 més a Ciudadanos, ara només li ha calgut mig any per impregnar de la seva mala vibra a la nova televisió i signar la seva acta de defunció. El pròxim projecte que es prepari: podrien ser 6 segons. O sis dècimes. Mai se sap.

Toni Cantó 7nn
Toni Cantó / 7NN

El talent es manifesta de formes insospitades. La manca de talent, també. En Toni encaixa en les dues categories, però el resultat és sempre el mateix.