Toni Cantó, tot ell, és un meme amb potes. No només és l'home amb més canvis de jaqueta de la política espanyola (com deia el gran Groucho Marx, "Estos son mis principios. Si no les gustan, tengo otros"), sinó que amb el temps, l'actor/polític o el polític/actor, depèn de com bufi el vent, ha esdevingut en un esperpent grotesc, ara fent-li la rosca a Isabel Díaz Ayuso des del seu despatxet de l'Oficina del Español, que treu fum de tanta activitat com té. En què passa les hores el valencià, a més de mirar per la finestra els ocells? A què dedica el seu temps lliure?, que diria José Luis Perales. Chi lo sa. Bé, sí que ho sabem: a perdre el temps i mirar de justificar l'injustificable, l'oficina aquesta per omplir-se la boca d'espanyolitat.

toni canto2

Toni Cantó / @tonicanto1

A banda de no fer res, Cantó és especialista en provocar vergonya aliena a tothom, especialment a la xarxa, on les seves ficades de pota són antològiques. La darrera? Escriure un missatge on només hi va posar tres paraules. Una petició: "Dime algo bonito". El tuit va córrer com la pólvora i ràpidament el van posar de caure d'un burro, dient-li de tot menys maco, amb algunes respostes per a emmarcar que l'ensorraven, i de quina manera, cosa que estava cantada amb la seva naïf petició pública.

tonicanto1 245015313 670391921009524 5606219802495301312 n

Toni Cantó / @tonicanto1

Potser a Cantó li van xiular les orelles amb tot el que li va dir la xarxa. El cas és que Cantó, poc després, va eliminar el missatge. Poc després, però, en va escriure un altre justificant per què havia posat això de "Dime algo bonito". Segons diu, es tracta d'una mena d'esquer per alguna campanya, ja que d'altres personatges públics com Josep Pedrerol o el pianista James Rhodes també ho havien demanat amb anterioritat. “Pronto entenderéis a qué venía esto. ¡Gracias!”, va assegurar abans d'eliminar el seu missatge.

"De nada", sembla que li ha dit un altre polític. Un de res rotund, en forma de tres paraules. Perquè qui realment li ha dedicat una plantofada descomunal ha estat el diputat de Compromís al Congrés, el valencià Joan Baldoví, que sap prou com se les gasta Cantó. El polític no ha desaprofitat l'oportunitat de dedicar-li al director de l'Oficina del Español una sonora galeta amb la mà oberta, tal i com s'han fixat al Huffington Post. La seva resposta a la petició de Cantó? "Capullito de alhelí. El mundo se hunde y Toni haciendo chorradas en el chiringuito.  Ha borrado el tuit. Supongo que le decían muchas 'cosas bonitas'".

No és la primera vegada que Baldoví destrossa Cantó per algun tuit a xarxes. El passat maig del 2021, enmig del conflicte entre l'exèrcit d'Israel i les milícies palestines de la franja de Gaza, el director de l'Oficina del Español va publicar un tuit on deia "Ánimos Israel". Baldoví va respondre que l'escalada de violència acaba traient "lo peor de algunos personajes”, posant d'exemple el comentari de Cantó: “Es la repugnancia que provoca Toni Cantó que, a día de hoy, todavía no ha borrado un tuit miserable que decía ánimo Israel después de más de 200 muertos y 60 niños muertos. Un señor que podría tener un cargo importante en el Gobierno de Madrid, me parece algo absolutamente repugnante”... Tenint en compte el que li provoca Cantó a Baldoví, el de Compromís encara ha sigut poètic amb això de capullito de alhelí...