Toni Cantó, el flamant director de l'Oficina del Españolcontinua fent mèrits per fer que l'oficina que dirigeix sembli un esperpent. L'actor i polític, la persona que més vegades ha canviat de jaqueta els darrers temps, no perd l'oportunitat d'omplir-se la boca d'espanyolitat mal entesa, o entesa a la seva manera, és a dir, passant per damunt de tot i de tothom, deixant qualsevol cosa que no tingui tuf de rojigualda per terra, menystenint tot el que no parli de la pell del toro.

tonicanto1 205053046 227952549156962 7792433350402257393 n

Toni Cantó / @tonicanto1

El valencià ha comparegut en l'Assemblea de Madrid per explicar els objectius de l'oficina que dirigeix, explicar les línies estratègiques, si és que en té, i parlar d'una data que s'aproxima i que ell especialment té marcada en vermell en el calendari. probablement, el dia més feliç de l'any per algú com ell: el 12 d'octubre.

Coincidint amb aquesta data, ha posat en marxa un festival de cultura llatina, 'Hispanidad', i ha parlat de què significa i què hauria de significar el 12 d'octubre per a tots els espanyols, davant de les diferents formacions polítiques que escoltaven com deixava anar alguna que altra barbaritat, cosa de la qual ja ens té acostumats.

tonicanto1 191778604 210000777451641 3876955158101122294 n

Toni Cantó / @tonicanto1

Cantó, en la seva obsessió de reivindicar "con orgullo nuestro legado histórico", s'ha posat la capa d'historiador i la corona de sant, per dir, sense el més mínim gest de vergonya, que "yo no creo que seamos colonizadores, ni conquistadores ni nada parecido".

Cantó ha justificat les barbaritats que es van fer quan els espanyols van arribar a América d'aquesta manera: "España, cuando llegó a aquel continente, lo liberó. Porque si no, los pocos cientos de españoles que fueron capaces de liberar a aquel continente, debieron ser Superman". Just en dir això, un membre de Podemos li fa un gest que no han captat les càmeres i el director de l'Oficina del Español s'ha posat reptador: "No me haga ese gesto".

canto ventana

Toni Cantó / @tonicanto1

Després, Cantó ha continuat amb el seu panegíric dels justos i altruistes conquistadors espanyols: "Lo liberaron, porque si no, no se entiende cómo unos cientos consiguieron liberar a tantísimos miles de personas de aquél continente que estaban sojuzgados por un poder que era brutal, salvaje, incluso, caníbal. España liberó aquello, y a partir de ahí creamos una historia común, con una lengua común, y con un legado histórico del que nos tenemos que sentir orgullosos".

La xarxa s'hi ha abraonat en zero coma: