El primer Polònia després de l'adeu de Toni Albà va acabar amb el musical "Por qué te vas". No anava per ell. La cançó de Jeanette en la veu de Carlos Carrizosa era dedicada a Inés Arrimadas. El programa no va ser a temps d'incorporar que el de Ciutadans també marxa de diputat a Madrid amb la seva jefa. El número final musical semblava pensat pel comiat de Toni Albà.

Segons va revelar en exclusiva En Blau, Albà considera "congelades" les seves intervencions al programa. La metàfora "congelar" és perquè no el fan fora sinó que el suspenen. Fonts properes al programa aclareixen a En Blau que Albà tornara a Polònia quan l'actualitat demani els personatges que Albà interpreta. Si el rei Joan Carles està d'actualitat seria inviable i un escàndol que un altre actor l'interpretés. Al programa són conscients que Albà ha de poder tornar. Però ell està molt dolgut.

alba soler tv3

TV3

Només cal fer un cop d'ull al compte de twitter de Toni Albà per veure com n'està de sensibilitzat amb el que ell entén que és una falta de suport per part de la productora que el contracta. Ciutadans ha demanat el cap d'Albà com ja ho va fer en públic amb Jair Domínguez al Parlament. L'altre enfant terrible de Minoria absoluta, un loquaç i sempre directe Jair Domínguez, és autor de tuits tan o més incendiaris que els d'Albà. En Jair insinua que l'aparcament d'Albà ve de més enllà de la productora o la cadena. Retuiteja algú que culpa Ciutadans d'influir i pressionar la CCMA. Jair Domínguez confirma "És això":

TV3 va viure un dijous accidentat. La mateixa nit que Albà no hi surt i denuncia haver estat  castigat, Laura Rosel tornava a la cadena a La nit dels Òscars. Les xarxes, més hipersensibilitzades que el gruix dels espectadors, acusen TV3 de purgar Rosel o Albà. I la realitat és una altra: Rosel segueix a la cadena i les crides a no mirar Polònia van ser tan menors com fracassades. El programa va alçar-se amb un espectacular 24% de share i gairebé 700 mil espectadors de mitjana. Un èxit descomunal. Hi ha moltes dones ofeses amb el tuit d'Albà sobre Amsterdam perquè el van interpretar per la banda que crema, no en la seva literalitat: Arrimadas puta és massa cridaner com per no voler interpretar que és el què s'hi vol dir. Albà hauria de poder tornar a la Tv pública. I si la CCMA  no ho creu, que el Parlament triï quins membres de la Corpo vol.

sanchis gordillo ACN

ACN

La CCMA viu en funcions amb el mandat caducat. La seva renovació i el fet que Saül Gordillo la presideixi depèn d'un pacte amb Ciutadans que, aquest sí, està congelat. Si la líder de Ciutadans es creu insultada per un empleat de TV3 i d'ella depèn que es renovi l'organisme públic que mana a TV3, és evident el que està passant. Ciutadans té el poder de decidir si  TV3 i Catalunya Ràdio avancen amb nous càrrecs directius o es queden uns consellers en funcions i amb les mans lligades. I ha fet servir aquest poder.

PD: Jair Domínguez ja anuncia que es veu més fora que dins de TV3.