Dia 1 després de la victòria. De la coronació definitiva del rei del planeta futbol. Messi és campió del món, el millor de la història. El pitjor malson ​dels detractors del davanter argentí amb ADN Barça, que tenim uns quants a l'Estat espanyol i a la seva premsa esportiva. En acabar la final del mundial de Qatar, les reaccions d'aquesta parròquia eren un reflex molt precís de la seva categoria argumental. El patetisme i l'ambient de funeral ho dominaven tot. El capità de l'equip, Tomás Roncero, va trigar una bona estona a dedicar unes paraules a Leo Messi. A contracor, és clar. Un paperot per intentar salvar la cara, tot i que això és missió impossible. Traspua odi, ressentiment. Enveja. Molta.

Roncero i els seus adlàters estan passant aquest dilluns com bonament poden, intentant evitar l'únic tema del que se'n parla en matèria esportiva. Messi, Messi, Messi. I com que no té gaire escapatòria, ha començat a cercar teories conspiranòiques que expliquin el fracàs de França. També la seva imprudència, exemplificada amb la famosa predicció de millor jugador, màxim golejador, campió, etcètera. Nostradamus pot estar tranquil, en Tomás no li robarà la feina. Quin desastre, Roncero, no encertes ni una. Ni de penal, ni en fora de joc, ni tan sols sense porter. 

Predicciones Roncero mundial Qatar Twitter
Les predicciones de Tomás Roncero sobre el mundial de Qatar /Twitter

Tomás Roncero acusador i amb mal perdre: el gol de Messi va ser il·legal

En Tomás, famós periodista del merengoníssim diari AS i col·laborador d''El Chiringuito', s'ha passat el dia llegint. En concret el reglament arbitral. I ha trobat el que buscava, or pur. Argentina va fer trampes. Messi no és el campió. El tercer gol de l'albiceleste va ser il·legal, una vergonya. I no, no era per fora de joc, cosa que molts espectadors de la final van pensar que xiularien, però que per una vegada el VAR es va encarregar de desmuntar. No, la raó és una altra: acusa els argentins d'una il·legalitat que l'àrbitre va passar per alt. Segur que estava comprat. Parla d'una invasió del camp quan Messi estava a punt d'empènyer la pilota a la porteria bleu. Les normes diuen que, en aquests casos, s'ha de detenir el partit, tot queda invalidat. La passió li importa un rave. Tampoc la literalitat de la norma: si el col·legiat no ho va veure, el gol és legal. Però amb Roncero ja se sap: la seva és paraula de Deu. 

messi copa mon
Leo Messi, campió del món / EFE

La xarxa, contra el del diari AS pel seu plany impotent i rabiós

El plany del periodista que ho veu tot en blanc i blanc ha provocat un allau de reaccions a la xarxa, com sempre. I no, no queda gaire bé. Només com un rabiós de mena. Potser si s'ho hagués estalviat no estaria patint un nou escarni. Però ja el coneixem, és incorregible. Seguirà xisclant durant una temporada, té mal perdre. La pregunta és: si en comptes de l'Argentina, els que haguessin entrat abans de temps en el terreny de joc fossin els seus, algú creu que estaríem llegint aquesta bajanada? No cal que responguin. Sabem la resposta. De fet, França va fer el mateix en l'últim minut de la pròrroga. Van fallar el gol. Però d'això ni una paraula.

Roncero en el primer gol de Messi AS.tv
Tomás Roncero amb el primer gol de Messi / AS.tv

Toca tapar-se i posar-se fulles. Tomás, no et facis més mal.