La televisió pública gallega està de dol pel coronavirus. Com tot Galícia, de fet. I és que el president de la Xunta, Alberto Núnez Feijóo, ha decretat dol oficial a la comunitat durant tot el mes de maig, després que hi hagin mort més de 500 persones. Així que des del dia 1, la direcció de la Radiotelevisió Pública de Galícia (RTVG) ordena als presentadors dels seus programes informatius que vesteixin roba de color negre per mostrar respecte a les víctimes mortals de la COVID-19.

Alberto Nuñez Feijoo crespo negre EFE

EFE

La mesura del govern del PP a TVG és part de l’estratègia política dels de Pablo Casado per guanyar la batalla de la imatge a l’executiu de Pedro Sánchez. Ja fa setmanes que el seu partit exigeix decretar el dol a tot l’Estat espanyol. Però com que el PSOE encara no ho ha aprovat, els populars han començat a aplicar-lo a les autonomies on governen. Entre elles, Galícia. Allà Feijóo ja ha ordenat posar les banderes a mig pal, fer minuts de silenci i col·locar crespons negres. Pel que fa la televisió pública, a més d’obligar els presentadors a vestir de dol també han col·locat un crespó negre al costat de la mosca de TVG, el símbol de la cadena. Al Telexornal i a la resta de programes de l’emissora, això és el que veuen els espectadors:

TVG dol 1

TVG dol 2

TVG dol 3

TVG

Paradoxalment, aquesta setmana en farà 103 que els treballadors de l’ens es vesteixen de negre cada divendres amb el lema “DefendeAGalega” (“Defensa la gallega”). En aquest cas, per denunciar la “manipulació informativa” que el govern del PP exerceix sobre ells. Durant el mes de maig, el  negre del dol a TVG coincidirà amb el negre de la protesta contra l’ús partidista que Feijóo fa dels mitjans públics.