Les detencions de nou persones vinculades amb l'independentisme a Sabadell, Mollet i Cerdanyola del Vallès per part de la Guàrdia Civil han sacsejat Catalunya des de primera hora del matí. Des d'Espejo público, assegurant ràpidament que "independentistas radicales preparaban bombas". Desenes d'escorcolls a domicilis i locals que Gabriel Rufián, Pilar Rahola, Jair Domínguez o l'actriu Sílvia Bel han definit amb unes rotundes i agres reflexions sobre el que està passant. A TV3 n'estan informant puntualment, tant des dels butlletins del 3/24 com des d'Els matins o Planta baixa. Però potser algú hi troba a faltar més contundència. 

planta baixa

TV3

De fet, és curiós comprovar com a una televisió més allunyada del territori català, com és la televisió basca, estan sent molt més rotunds a l'hora de dir clar i català el que s'està produint amb aquesta operació. Algun tuitaire s'ha fitxat en la dedicació que ETB li estava donant a les detencions a Catalunya. Concretament, les contundents reflexions que han donat al programa En jake, el programa sobre actualitat política i social que de dilluns a divendres presenta el periodista Xabier Lapitz. Un Lapitz que ha posat en dubte l'ordre de l'Audiència Nacional, "que tendría que estar relacionada con el terrorismo, porqué si no... El elemento de violencia, otra vez, justo a las puertas de la sentencia del Tribunal Supremo sobre el procés, pues yo creo que nos da una pista".

Agafa la paraula un dels tertulians, el periodista Iñaki Iriondo: "La verdad es que en todos los años de procés, no ha habido ni una sola explosión ni acción terrorista. Los CDR pueden cortar una autopista, pero hasta ahora, no han puesto una bomba".

Continua el presentador: "De momento tenemos el vídeo que han facilitado de la irrupción... Aparecen unas ollas, una olla... Claro, yo también tengo una olla en casa exactamente igual que la que he visto. A ver, que nosotros somos vascos y sabemos lo que es el terrorismo...". Faltava, però, la clatellada final que s'ha pogut sentir fins i tot en la distància. La que li ha dedicat Iriondo a Francisco Javier Rojo García. L'expresident del Senat es mostra a favor de la intervenció: "Hay mil formas de joderle la vida a la gente. Yo, desde luego, no voy a poner en cuestión a la Audiencia Nacional con respecto a elementos de lo que está ocurriendo en Catalunya". L'exdirector del diari Egin el talla i li etziba: "Pues yo sí. Como persona a la que la Audiencia Nacional le jodió la vida, yo sí la voy a poner en cuestión. Porqué a mí me cerraron un periódico cuando luego el TS dijo que no se tenía que cerrar". Els espectadors opinen, entre ells, Lluís Llach:

El públic continuarà informant-se. Ja veurem on. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat