Les audiències del mes de maig a Catalunya ens tornen a deixar més del mateix, però amb una sorpresa en aquesta ocasió. Anem a pams... Primer, cal esmentar el nou gran registre de TV3, que ha tornat a arrasar en terres catalanes amb un òptim 14%. Són ja 22 mesos consecutius sent líder, des que perdés el passat mes de juliol de 2021 contra Telecinco per culpa de l'Eurocopa, que va fer dades molt molt bones desbancant la pública de Catalunya. Aquí TV3 no té rival: mes rere mes despunta i es menja tots els seus competidors, que lluiten sempre per un 2n lloc que també és molt meritori.

Raquel Sans TN Migdia TV3
Raquel Sans TN Migdia TV3

En aquest 2n lloc abans solia estar Telecinco gairebé sempre (menys amb aquesta excepció del 1r lloc que acabem d'esmentar), però ara aquest sembla que és terreny gairebé indiscutible d'Antena 3. Aquest mes de maig, 'La Tele Abierta' ho ha tornat a fer, dominant amb comoditat davant dels seus perseguidors, La 1 i T5. Per 5è mes consecutiu, Antena 3 ha aconseguit la medalla de plata quedant-se a menys de 5 punts percentuals de TV3. La televisió comandada per Sigfrid Gras ha obtingut un 14'0%, mentre que A3 s'ha apuntat un òptim 9'1%. Ambdues emissores han pujat quatre dècimes percentuals respecte als registres que van obtenir el mes passat.

Pablo Motos Miguel Lago antena 3
Pablo Motos A3

Encara que, a tot això, la sorpresa ha arribat quan posem l'ull a Telecinco. La cadena de Borja Prado ha punxat a Catalunya marcant el seu 2n pitjor mes de l'any (només una mica per sobre de gener) i quedant en 4a posició del rànquing d'audiències mensual, per darrere de La 1 de RTVE, que li ha donat el sorpasso per la mínima. Mentre el peix gros de Mediaset España ha obtingut un 8'1%, el peix gros de RTVE s'ha emportat un 8'2%. Per la mínima, però val. La resta de cadenes han quedat així: La Sexta (6'0%), Energy (5'0%) i Cuatro (3'8%). Tot la resta, per sota d'aquestes xifres.

Jorge Javier Vázquez TELEZINCO
Jorge Javier Vázquez TELECINCO

A Espanya també mana Antena 3

Són ja 19 mesos consecutius els que porta liderant Antena 3. Algun dia puntual ha liderat T5 durant aquest mes, però el global és indiscutible per a A3 a Espanya. Fins a 2 punts li ha tret Antena 3 (13'5%) a Telecinco (11'5%), marcant l'excadena de Paolo Vasile el seu pitjor registre en un mes de maig. Per grups empresarials, també victòria d'Atresmedia, tot i que en aquest cas per la mínima. Sumant l'agregat d'A3, Neox, Nova, Mega, La Sexta i altres, Atresmedia s'ha apuntat un fantàstic 26'5% superant Mediaset España (Telecinco, Cuatro, Energy, Factoria de Ficción, Boing...), que s'ha quedat a només tres dècimes, marcant també un correcte 26'2%. Veurem què fa amb aquestes dades Borja Prado i quins programes incorpora a la seva nova graella que està dissenyant de cara a la pròxima temporada. Pel que se sap, sembla que serà un all-in a Ana Rosa. Veurem si li funciona...

Ana Rosa T5

Ana Rosa T5