Borja Prado sembla que no descansa. Vol resoldre la feina abans que acabi la temporada i tenir-ho tot lligat de cara a la pròxima. Es juga molt, com dirien en el mític programa 'Saber y Ganar', "el todo por el todo", i allà ha d'estar fresc el cap delegat de Mediaset España. Prado ha posat la directa i tot el que predeien sobre ell s'ha anat complint. La gran bomba va arribar quan es va carregar de cop i volta 'Sálvame', potser el programa més icònic de la cadena líder a Espanya durant l'última dècada. Però ara Prado ja ha anunciat un ERO massiu que s'està començant a produir: uns altres dos programes cauen de la graella de Mediaset de cara a la pròxima temporada. I en vindran més...

Jorge Javier Vázquez Sálvame Telecinco
Jorge Javier Vázquez Sálvame Telecinco

Un d'ells, que es va filtrar fa un parell de dies, és el de 'Reacción en Cadena'. Presentat pel basc Ion Aramendi, aquest concurs havia arribat, juntament amb '25 palabras', per competir amb 'Pasapalabra', però el cert és que l'alè de les dues apostes de les tardes de Telecinco no li van arribar ni al clatell a Antena 3. Les seves audiències han estat molt fluixes -ahir ambdós van fer una audiència mitjana d'un 7'6% a Catalunya- i aquest ha estat el motiu pel qual no renovarà 'Reacción en Cadena' de cara al curs 2023-2024. Això sí, sembla que les seves emissions seguiran durant tot l'estiu, així com la figura d'Aramendi als debats de 'Supervivientes: Perdidos en Honduras' que tan bé està presentant.

Ió Aramendi Telecinco
Ion Aramendi Telecinco

L'altre, i potser el que més crida l'atenció, és 'Focus'. 'Focus' amb prou feines porta uns quants lliuraments, però és un programa de reportatges en el que s'ha parlat de temes de tota mena, entre ells del serial d'Ana García Obregón amb la gestació subrogada o del periple de Felipe Juan Froilán -àlies 'El Pipe' - a Abu Dhabi. Emetent-se a CUATRO una vegada per setmana a la franja nocturna, les audiències tampoc no han estat les esperades. Tindrem un bon record d'ells i sempre boniques paraules, ja que van venir a entrevistar un dels nostres companys de redacció a EN Blau, Jokin Buesa.

Focus QUATRE hospital
Focus CUATRO hospital

Els noms vetats

Mediaset no només s'ha carregat programes amb la seva nova cúpula directiva, sinó que ha dinamitat diversos noms propis de la casa que havien marcat la tendència de la cadena en els últims anys. Des de Chayo Mohedano a Rocío Carrasco, la llista inclou noms com Antonio David Flores, Marta Riesco o Alba Carrillo. El canvi de rumb és més que evident, i més tenint en compte els plans que es tenen per a la pròxima temporada, amb Unicorn manant a la graella com a principal productora. Prado li ha donat un canvi d'aires a la cadena més que evident.

Rosada Garric a Latexou RTVE.es
Rocío Carrasco, vetada a Mediaset España