Tan sols queden unes quantes setmanes per acabar l'any 2023, i no només les empreses es preparen per conèixer diferents dades útils d'aquest període. Un dels resums més esperats l'aporta la revista Forbes, que fa uns dies va mostrar la llista de les dones més poderoses del món. En aquest apartat, precisament, hi ha dues de les artistes referència de la dècada, Taylor Swift i Beyoncé, que tenen seients preferencials. Cada una té els seus assoliments individuals, però coincideixen a haver generat nombres molt alts amb les seves carreres.

Abans de passar al tema en qüestió, és un bon moment per recordar una anècdota que parla de les grans artistes i dones que són Taylor Swift i Beyoncé. La seva relació és qüestionada des de la gala dels MTV Video Music Awards de 2009, quan Kanye West va interrompre el discurs de la jove que havia guanyat el guardó a "Millor Vídeo d'una Artista Femenina". Va començar a cridar que 'Queen Bey' era la que hauria d'haver guanyat aquest premi. No obstant això, quan va rebre un altre guardó aquella nit, va convidar Taylor a acabar el seu discurs. Va ser així com Beyoncé va mostrar el seu suport a l'artista, que estava iniciant la seva carrera. Sobra dir que l'admiració és mútua, i que cap no ha necessitat robar-li la llum a l'altra sent al cim. Amb el recent resum de l'esmentada revista, torna a quedar clar que aquestes dives del pop comparteixen el tron sense problemes.

Els llocs que ocupen Taylor Swift i Beyoncé entre les dones més poderoses

Swift ocupa el número 5 i continua fent història. L'octubre passat va aconseguir colar-se en l'exclusiva llesta de multimilionaris de Forbes, gràcies al patrimoni d'1 bilió de dòlars que va acumular aquest any. Es va convertir en la primera artista que assoleix aquesta fortuna únicament per la seva carrera musical. D'acord amb la publicació, 500 milions de dòlars (463,5 milions d'euros) corresponen a drets d'autor dels seus temes i recitals. A això caldria sumar-li 500 milions de dòlars (463,5 milions d'euros) del seu catàleg musical i 125 milions de dòlars (115,8 milions d'euros) de propietats immobiliàries.

Per la seva part, Beyoncé va obtenir el lloc 36 en aquest escala de prestigi. Estimar la seva fortuna no és una tasca senzilla, per la qual cosa la gaseta de negocis no ho especifica. El que sí que es creï és que va incrementar unes xifres aquest any. Fa uns mesos, per exemple, va trencar el rècord en els premis Grammy. És l'única artista que té 32 guardons, amb 88 nominacions (un rècord que també va assolir Jay-Z).

Més enllà d'això, la intèrpret de 'Single Ladies' té una trajectòria de gairebé 30 anys. En els seus inicis va collir un gran èxit amb 'Destiny's Child' i el seu recorregut musical en solitari l'ha portat a ser una de les artistes més grans del segle. Beyoncé i Taylor Swift van dominar l'escena musical amb les seves gires mundials i, per si fos poc, s'han reafirmat entre les 50 dones més influents del planeta.