Evidentment, aquest dijous ha vingut marcat per dues notícies: l'acord PSOE-Junts i la nova jornada de manifestacions de la dreta, la ultradreta i la ultraultradreta, si és que es poden diferenciar, als carrers de Madrid, especialment al carrer Ferraz, davant la seu del partit socialista. I a El Hormiguero, sempre pendents del que fa Puigdemont, i sempre de perfil davant les fastigoses reaccions ultres, s'hi han abonat a la taula d'actualitat, amb la pluralitat habitual entre Cristina Pardo, Juan del Val, Nuria Roca i Tamara Falcó. Comença Pardo dient que "Sabemos que hay acuerdo porque no lo hemos visto, nos lo han dicho. O sea, que no ha habido foto, como si estuvieran delinquiendo o haciendo algo ilegal"... S'hi suma Del Val: "Yo creo que les debe parecer vergonzante". Algú els hi hauria de recordar que els que estan fent coses il·legals i el que és vergonzante són els ultres que estan aixecant la mà dreta, cridant càntics franquistes i el Cara al sol o dient barbaritats preconstitucionals sobre Sánchez i Puigdemont. Però el que deixen anar sobre il·legalitat és el pacte PSOE-Junts. La misèria continua al programa de les formigues.

pardo
Cristina Pardo a 'El Hormiguero' / Antena 3

S'hi suma, cómo no, Motosper fer la seva pixadeta habitual: "Puigdemont, que es un prófugo, y que en las últimas elecciones perdió 700.000 votos, o sea, que era un partido que a lo mejor, iba camino de la extinción, ahora tiene más poder en Catalunya y tiene más poder en Madrid, con siete votos". A Motos se li veu el llautó, no suporta res que tingui a veure amb el president Puigdemont. I per molt que dissimuli, queda clar que quan es tracti d'assenyalar declaracions, actes, gestos o comportaments feixistes i ultres dels seus estimats PP i Vox, que amb ell no comptin massa. Calladet i apuntant només a Puigdemont.

motos
Pablo Motos a 'El Hormiguero' / Antena 3

Diu Pardo: "Está instalándose estos días una dicotomía tramposa que es la de si no apoyas lo que ha hecho Pedro Sánchez ahora, eres de ultraderecha y estás más próximo a Abascal...". I Motos, que salta enfurismat i es treu la careta: "¿Sabes una cosa, Cristina? Que yo creo que eso ya no cuela, ya no cuela". Tamara Falcó obre la boca per dir-hi la seva: "Tanto los de izquierdas como los de derechas estamos a favor de la Constitución, y estos señores se la han saltado. Y no pueden ser los socios del Gobierno. No pueden ser y lo van a ser"... Els señores amb la mà alçada, cara tapada i banderes amb el pollo, que tant hem vist aquests dies, aquests no se la han saltado, no? Del Val, en aquest sentit, incideix en les paraules "aberrantes" d'Ayuso de considerar que estem en una dictadura"Sánchez me parece el peor presidente de la democracia, pero ha sido elegido democráticamente", a l'hora que li recomana a Abascal que "se lo haga mirar" això d'anar fent de perdonavides i presentar-se a la seu de Ferraz. I qui salta de seguida? Una Tamara Falcó a qui per ella res d'això és greu i que torna amb el seu mantra particular: "Vale, lo de Ayuso muy mal, pero es que estamos hablando de la amnistía, ¿sabes? estamos hablando de pactar con Puigdemont, o sea, es que al final vamos a darle importancia a lo que la tiene y esto es aberrante para toda España".

tamara puigdemont
Tamara Falcó a 'El hormiguero' / Antena 3

I atenció al que deixa caure Tamara: "Tampoco estamos hablando de que han disparado al fundador de Vox (Alejo Vidal-Quadras), ¿sabes?, en la mandíbula y que le han intentado matar". Pardo la talla dient-li que "eso no tiene nada que ver" i ella ho dubta: "¿Tú crees que no ha tenido nada que ver?", diu ella, seguint les consignes d'Abascal, i és que com ha recordat del Val, "otra de las cosas que ha dicho es que 'esperemos que no le den la amnistía a la persona que le ha pegado el tiro a Vidal-Quadras'". Motos, callat. Ni mu sobre el líder ultra de Vox i les estupideses i perilloses declaracions que fa i diu. En canvi, ell, a lo suyo, obsessionat només amb Catalunya i la pasta: "Para el que no le interese la política, pero sí le interese la pasta, que sepáis también que la cesión a Catalunya del 100% de los tributos está en el acuerdo. O sea, si el dinero va a un sitio, el resto de los sitios de España no lo tiene o lo pagará caro, vosotros, nosotros y todos"... S'ha de ser interessat, fals i demagògic. I pel que fa a Tamara Falcó, és el que té portar indocumentats a una tertúlia. En fi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!