Que El Intermedio porti tants i tants anys en antena no és cap casualitat. És el que té comptar amb un presentador com el Wyoming, carismàtic, experimentat i que les deixa anar que és un plaer. Va deixant nates a tort i a dret, fent servir sempre el seu sarcasme i ironia, i té la sana virtut d'irritar la dreta més casposa, i la ultradreta més infecta. Gat vell, i amb una trajectòria que l'avala, pot (i ho fa, només faltaria) dir el que li vingui de gust. I si a algú li molesta, dues pedres. Quatre indocumentats ultres no li fan perdre la són i continuarà deixant anar les perles que deixa anar comentant l'actualitat al seu programa de La Sexta que va ja, atenció, per la seva 18ena temporada. I veient com de en forma està el seu pal de paller, vaticinem moltes temporades més.

wyoming manga sofia la 6
Wyoming a 'El Intermedio' / La Sexta

Aquests dies, evidentment, estan posant-se les botes amb les manifestacions als carrers de Madrid de la dreta, la ultradreta i la ultraultradreta. Cayetanos, personatges esperpèntics amb la mà dreta permanentment alçada, membres de Vox, nostàlgics entonant el Cara al sol... Una fauna de traca. I Wyoming i companyia, sucant-hi pa. Com sempre, han enviat a peu de carrer un reporter que aquests dies ha donat una lliçó rera altra, Javier Bastida. De bona feina i de respostes sublims a alguns manifestants impresentables.

En la connexió d'aquest dimecres, el reporter se n'adona que un dels manifestants portava una bandera espanyola peculiar, una rojigualda customitzada. Bàsicament, era una bandera espanyola anticonstitucionalista, franquista i amb el pajarraco... Un ocellot, però, que havia desaparegut de la bandera després que el seu portador l'hagués retallat de manera matussera. Feixista, però estalviador. Un forat més que evident on abans hi havia un símbol de la dictadura. De fet, un pollo que es va veure en moltes altres banderes aquests dies enrera. Diu Bastida mostrant alguns manifestants davant la seu del PSOE al carrer Ferraz: "Quiero enseñaros esto, bájamelo un poquito el plano. Ahí está. Donde tenemos una bandera con el pollo franquista que lo han tenido que recortar. Entonces, en vez de comprar una bandera nueva han recortado básicamente para seguir aprovechándola".

bandera amb forat
La bandera amb "el pollo" retallat / la Sexta

El programa ressalta com entre aquests amants de les manualitats i del recorta y pega y colorea feixista, també hi ha qui se'n recorda del presentador del programa i li dedica unes paraules abjectes amb to d'amenaça: "Wyoming te vamos a quemar vivo". Què ha respost Wyoming? Com sempre, com un geni del sarcasme: "Pues mola mucho la bandera, puedes meter la cabeza y hacerte una foto. Se le pueden sacar varios usos".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!