"Ara sí, a celebrar-ho", amb aquestes paraules i una explícita imatge, la d'un parell de cervesetes per brindar en una terrassa, celebrava Tamara Carrasco la seva absolució. El Tribunal Suprem ha confirmat l’absolució de l’activista de Viladecans detinguda el 2018 i acusada per terrorisme, per 11 vots a 6, sense difondre, però, la sentència. Així, ha quedat desestimat el recurs que havia presentat la Fiscalia contra la sentència de l’Audiència de Barcelona, que validava l'absolució dictada per un jutjat penal i que l'havia absolt d’un delicte d’incitació a desordres públics. La resolució és rellevant perquè per primera vegada l'alt tribunal espanyol es pronuncia sobre aquest delicte. Una cervesa ahir quan va saber la bona notícia i un cafetet aquest matí per pair l'alegria després d'anys de patiment.

L'advocat de Carrasco, el penalista Benet Salellas, també va celebrar aquesta resolució, avançant  que reclamarà pels quatre anys "de por i angoixa" que ha patit Carrasco. I és que després de ser detinguda i conduïda a l'Audiència Nacional, quan mesos després l'acusació de terrorisme se li va rebaixar a desordres públics, el jutge instructor va mantenir durant força temps que no podia sortir de la seva ciutat, Viladecans, només que per a anar a treballar. Fins i tot,  se li va denegar un permís per anar a  veure i cuidar a la seva mare convalescent. Ja se sap, el comportament habitual de la justícia espanyola, que pot ser moltes coses menys justa. La fiscalia havia recorregut l’absolució de Carrasco i tornava a demanar que se la condemnés a set mesos de presó. Tot i les dues sentències absolutòries prèvies, considerava que l’activista i participant en els CDR va incitar a cometre desordres públics en haver enviat un àudio en un grup de WhatsApp després de la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Alemanya el març del 2018. La fiscalia, erre que erre, però s'hi haurà de posar fulles.

viladecans manifestacio tamara adria carrasco  acn
Tamara Carrasco, en una manifestació a Viladecans / ACN

Veurem com informen ara segons quins mitjans de les espanyes que es van posar a la boca tota una sèrie de desqualificatius cap a ella, que la van jutjar abans de ser jutjada i que ja van emetre les seves esbiaixades i partidistes sentències als seus respectius mitjans. Però Tamara Carrasco no oblida. No oblida que hi ha hagut molts periodistes a les cadenes i emissores espanyoles que l'han tractat com l'han tractat. Per això, en saber-se la seva absolució, ella mateixa els hi ha adreçat un missatge, amb una foto 'dedicada' molt explícita. Carrasco ha esmentat tres noms propis, però la llista és llarga i podrien ser molts més als quals s'ha dirigit de manera demolidora: "Susanna Griso, Ana Rosa Quintana, Carlos Herrera i resta de pseudoperiodistes. Espero que publiqueu amb la mateixa intensitat que la meva detenció l'absolució del Tribunal Suprem (tercera absolució ja) I rectifiqueu les vostres paraules". 

ana rosa quintana susanna griso GTRES
Ana Rosa Quintana i Susanna Griso GTRES
Carlos Herrera conferencia jura bandera GTRES
Carlos Herrera GTRES

Si les paraules ja són prou contundents de per sí, la foto que les acompanya, encara més. Només li ha calgut alçar un dit de la mà perquè se li hagi entès tot. La xarxa també hi ha dit la seva:

Estarem atents als Espejo público, El programa de Ana Rosa, Herrera en COPE i d'altres. Segur que diuen alguna cosa... Segur.