El Premio Nacional de Cinematografía se li concedirà enguany a la directora de cinema Isabel Coixet. La directora de Mi vida sin mí, La vida secreta de las palabras o Cosas que nunca te dije ha dit sovint moltes coses sobre Catalunya i els independentistes. I sovint, no massa maques.

Isabel  Coixet GTRES

Isabel Coixet (GTRES)

No ha estat l'única. D'altres alts representants de la cultura del país s'han pronunciat sobre aquesta qüestió, cosa que no ha passat desapercebuda per l'escriptor gallec Suso de Toro. Un De Toro que acostuma a deixar-les anar de manera demolidora quan veu o sent coses al seu voltant relacionades amb Catalunya. Fa un temps, va deixar anar una frase lapidària arran del judici a Torra, dient que l'Estat  no acceptarà cap president que hagi estat escollit pels ciutadans de Catalunya ja que creu que Espanya rebutjarà tots els presidents votats pels catalans "fins que es rendeixin". 

suso de toro

Suso de Toro (TV3)

Ara, ha tornat a dedicar la seva finezza a l'Estat espanyol arran del premi a Coixet. Un tuit contundent escenificant què passa en aquest país i per què es premia segons qui:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat