Fa molts anys que Susanna Griso va decidir fer les maletes i marxar cap a la capital per emprendre nous reptes professionals. Ara fa molts anys que treballa per Antena 3, al capdavant d'Espejo público, però el públic català la va veure a TV3 a principis dels anys 90, amb programes com Tres senyores i un senyor, Fora de joc o el Telenotícies. Just quan va fer el salt i va deixar Televisió de Catalunya, s'estrenava, l'any 1997, un programa històric i molt recordat (i estimat) pels espectadors de La teva. Un programa que parlava de televisió, de TV3, però no només, també hi havia imatges d'altres cadenes. Un programa perfecte pels malalts de tele, que som molts, el Malalts de tele, presentat per una parella que mitja Catalunya i part de l'altra es pensava que ho era de debò: Toni Soler i Rosa Andreu, i al costat, el cosí de Taradell Albert Om.

Gags, pífies, muntatges, imatges d'arxiu, entrevistes a gent del món de la tele i alguns moments pel record. Per exemple, recordem que el programa s'emetia el mateix dia i la mateixa època que Médico de familia arrasava a Telecinco en audiència. I just quan acabava el capítol setmanal, li deien a Soler pel pinganillo i celebrant-ho, exageradament eufòric, donava la benvinguda als espectadors que s'incorporessin després de veure què li passava a Emilio Aragón al canal del costat. O el test de la Rosa Andreu als convidats, on tothom recorda una de les preguntes: "El cinema porno, doblat o en versió original?". Una Rosa que ha tornat a TV3 per xerrar amb Ricard Ustrell a Col·lapse, on ha recordat que tothom es pensava que entre ell i el Toni hi havia una relació sentimental:

L'actriu, a qui veiem molt menys del que ens agradaria, ha lamentat que va haver-hi un moment en que van deixar de trucar-la i recorda com i on l'Andreu Buenafuente li va oferir ser la presentadora del Malalts de tele: en un pàrquing.

La Rosa també ha sorprès explicant que davant dels temors, nervis i angoixa que podia tenir abans de posar-se davant de les càmeres al capdavant d'un programa de prime time a TV3, va rebre consell, per exemple, de la Susanna Griso. Una Griso que li va donar un consell que li va donar a ella un professor i que se li ha quedat a Andreu, molts anys després: "Si mai t'equivoques, no intentis amagar-ho, perquè patiràs, i la gent, quan veu algú patint, canvia de canal... Em va agradar això. Val més ressaltar-ho, la gent ens equivoquem".

Parlant d'equivocacions, massa temps i massa gent equivocant-se a TV3 pel fet de no comptar més amb ella. Rosa Andreu, meravellosa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!