Aquesta setmana l'escriptor peruà Mario Vargas Llosa ingressava a l'Acadèmia Francesa en un acte celebrat a París amb la presència del seu amigui Joan Carles, de la infanta Cristina i de la seva primera dona Patricia Llosa, dormint a pierna suelta i de manera gens dissimulada mentre el seu marit fotia la turra al públic assistent. Va ser, sens dubte, la imatge de l'acte, més enllà dels looks brilli brilli dels Borbons i del tuf a naftalina de tot plegat.

Mario Vargas Llosa Academia Francesa Youtube
Mario Vargas Llosa Acadèmia Francesa Youtube
PAtricia Llosa dormida y Álvaro Youtube
Patrícia Llosa clapant mentre Mario Vargas Llosa ofereix el seu discurs / Youtube
Infanta Cristina i Joan Carles, twitter
Infanta Cristina i Joan Carles, twitter

Després de l'acte, ple de solemnitat i diplomàcia, una altra Vargas Llosa va perdre els papers de mala manera. Morgana, la filla del premi Nobel, havia estat a la capital francesa per acompanyar el seu pare en una data tan assenyalada, i ara se'n torna a Madrid al costat de la seva mare i les seves dues filles. Però a la fotògrafa li hagués anat bé fotre una clapada com la de la seva mare per calmar una mica els nervis. Perquè a l'aeroport, empipada amb la presència de càmeres, ha deixat anar tota la seva mala bava. Alteradíssima, intentant que la premsa no captés cap imatge d'elles, ha muntat en còlera, i a grito pelao, ha esclatat indignada: "Qué pesadilla. Váyanse, ¡basta!", cobrint l'objectiu amb la seva mà.

morgana2
Morgana Vargas Llosa / Europa Press

El fill gran de l'escriptor també s'ha quedat a gust, un dard cap a Isabel preysler parlant de la presència de Patricia Llosa a l'acte de París: "A nadie deben mi padre y su obra tanto como a ella. Mi padre lo ha proclamado muchas veces en público, nos lo repite a menudo en privado. Nadie merecía estar en primera fila más que ella. La mujer de su vida, dicen los cursis. No solo los cursis. Los inmortales también". Recordem que Isabel Preysler no va ser-hi, ja que des del desembre que ho van deixar estar. Potser el que no sap ell és el que ha revelat Susanna Griso, una informació que contrasta amb el que ha dit Álvaro Vargas Llosa. La presentadora catalana d'Espejo público, bona amiga de la parella formada per Vargas Llosa i la Preysler, des de fa temps, ha revelat al seu programa una curiosa revelació sobre l'escriptor.

griso vargas
'Espejo público' / Antena 3

Explica Griso que Vargas Llosa li va transmetre a la Preysler el seu desig que l'acompanyés en la cerimònia. Petició que li va fer fa només unes setmanes: “Le envió un manuscrito de la que va a ser su próxima novela que verá la luz en breve, acompañado de una nota en la que le decía que contaba con ella en París y que sería su máxima ilusión", ha confessat Griso sense revelar les seves fonts. La presentadora també va deixar caure com és la relació entre la celebrity filipina i els fills de la seva exparella: "Me consta que la relación con Álvaro, que es el que lleva las cosas de Mario y que es el que más entraba y salía en esa casa, era muy correcta. Con los demás hijos no me consta que haya habido mucha relación". Nadie merecía estar en primera fila más que ella, deia el fill de Vargas Llosa sobre la seva mare... Potser el mateix Vargas Llosa no pensava el mateix, a jutjar pel que li va demanar a la Preysler.