Agradi més o menys, Laura Escanes ja és una icona catalana. Qui li havia de dir després d'una allau de comentaris de rebuig quan la Corpo va fer públic que comptaria amb la 'influencer' per a presentar un format de telerealitat de temàtica d'aventures. La barcelonina ja fa molt temps que se situa com una de les figures públiques més reconeixibles de l'univers d'Internet, però en cap cas l'havíem vist mai exercint com a conductora d'un programa televisiu.

Si la van triar per voluntat honesta, per confiança en la feina o perquè sabien que els milions de seguidors prometien un èxit segur no és el tema de debat. Tampoc si parla millor o pitjor el català, encara que li hagin plogut crítiques a tort i dret. L'ex de Risto Mejide ja té el seu lloc a la televisió pública del país i així ho ha demostrat en les setmanes posteriors a l'estrena de La travessa, tot un fenomen des que la plataforma 3Cat s'obrís a tots els públics. A banda de ser la cara visible d'un dels programes més vistos de l'OTT, Escanes ha visitat formats tan d'aquí com el Que no surti d'aquí de Catalunya Ràdio o el Col·lapse de Ricard Ustrell. Aquest últim amb Miki Núñez, ja que ambdós formen el tàndem al qual s'ha encarregat la importantíssima tasca de presentar les campanades que donaran la benvinguda a l'any 2024.

Què més donarà la seva ruptura amb Álvaro de Luna, els rumors d'infidelitat i els incomptables comunicats que ella ha fet via 'stories' per apaivagar la rumorologia. Laura Escanes viu un moment triomfal i l'èxit professional la persegueix. L'èxit i els calés, per descomptat. Ja se sap que una cosa va de bracet amb l'altra i que tampoc ningú fa res gratis per moltes ganes que tingui. Ara bé, cal tenir en compte que la professió de la mare de Roma no es limita a guanyar diners per penjar fotografies a les xarxes socials. I això que fent-ho ja pot guanyar bé, perquè les campanyes publicitàries en perfils com el seu estan més que ben pagades.

Laura també té una faceta, més desconeguda potser, d'empresària. Per allò d'assegurar-se un recurs econòmic si és que la fama s'acaba en algun moment. Encara avui forma part d'una societat que comparteix amb el seu exmarit que porta per nom Tuyyoque Studio SL i que, segons les dades accessibles en el registre mercantil, en el darrer exercici —el de 2022— va registrar guanys per valor de 149.464 euros i un patrimoni d'1.232.036,95 euros.

Això a banda d'altres societats i el seu pòdcast Entre el cielo y las nubes a Podimo. Segons informa el digital Look, fonts properes a la plataforma afirmen que la primera entrega de deu episodis es va tancar per mínim 200.000 euros. Sorgeix, però, el dubte sobre quin ha estat el seu caixet per la seva feina a la versió digital de TV3. És destacable que La travessa no és pas un programa car, ja que el pressupost total per a la seva producció va ser de 700.000 euros segons reflecteix el portal de transparència de la cadena. D'aquests, serien entre uns 45.000 i 50.000 euros els que pertanyen al sou d'Escanes per haver-lo presentat. Una xifra generosa per vuit entregues, que vindrien a ser entre 5.600 i 6.200 euros per episodi.

Laura Escanes La Travessa TV3
Laura Escanes, La travessa. / TV3

No està gens malament i a qualsevol mortal li impressionaria. Per a la Laura, probablement és pura calderilla

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!