La família Piqué-Mebarak porten el cuc dels esports a la sang. En Gerard, per raons evidents i professionals; Shakira ho fa de forma personal i per lleure, però amb molta traça i traient rendiment artístic per a la seva carrera. La colombiana és una experta patinadora, ja sigui sobre les rodes d'un skateboard o amb una taula de surf, agafant onades. El videoclip del seu darrer èxit, 'Don't wait up', ens permet veure les seves habilitats en aquesta disciplina, malgrat que puguin pensar que si llueix tant és gràcies a la feina de postproducció de vídeo. No esteu tan segurs, perquè la Shakira ho domina. I el que és més important, s'ho passa de conya i ho transmet a la canalla.

La cantant va aprofitar un cap de setmana d'aquest estiu per escapar amb els fills Milan (8 anys) i Sasha (6) a la localitat basca d'Aizarnazabal per ensenyar-los a surfejar. També hi va anar Piqué, segons expliquen a la premsa basca, tot i que no surt a les imatges que acaba de compartir amb els seus 70 milions de seguidors. El viatge a Gipuzkoa va ser força especial: malgrat que a Euskadi tenen llocs mítics per trobar onades com Mundaka o Zarautz, estem parlem d'un poble sense mar. Com és possible que les trobessin? Gràcies a l'enginy d'un empresari que va posar en marxa un recinte on les crea artificialment: el Wavegarden. Una visita que va aprofitar per posar-se a punt per a l'enregistrament de l'esmentat videoclip a Tenerife. 

Shakira tabla surf @shakira

Shakira i la seva taula de surf rosa / @shakira

Aquesta piscina d'onades és el lloc ideal per a practicar aquest esport de forma privada i sense preocupar-se de l'estat de la mar o d'altres inconvenients amb la meteorologia. Un entorn segur i apte per començar a fer els primers passos en la matèria. Milan i Sasha no van dubtar-ho ni un instant i de seguida es van llançar a l'aigua. Shakira no va deixar d'immortalitzar el moment, fins i tot quan rebien instruccions dels petits Hans i Kai Odriozola, fills del propietari de la instal·lació. Especialment orgullosa estava la mare amb l'empenta del més petit, és clar, que demostrava no tenir por a res. 

Shakira també ho va provar amb una taula rosa a la que nomena "la de la Barbie" mentre aplica una bona capa de cera segons abans d'anar a l'aigua. Allà va demostrar que apunta maneres. Tots tres, en acabar l'activitat, van immortalitzar radiants la jornada amb instantànies familiars precioses.

Milan surf @shakira

Sasha surf @shakira

Milan Sasha surf @shakira

Shakira surf @shakira

Shakira Milan Sasha Gipuzkoa surf @shakira

Shakira Sasha Gipuzkoa surf @shakira

Shakira i els fills Milan i Sasha fent surf al 'Wavegarden' del País Basc / @shakira

Shakira no espera gens, com diu la seva cançó, per compartir totes les coses bones de la vida amb els seus descendents estimats: l'esport, la vida sana i la família. Per això fan tanta patxoca.