Shakira s’ha alliberat de la seva particular presó, aquella en la qual estava tancada sense poder sortir a causa d’una hemorràgia a les cordes vocals. Que li diagnostiquessin la malaltia va ser un cop duríssim que duia lligat un temor encara més gran: podria tornar a cantar? Els metges no feien un pronòstic massa bo, precisament, i els fans de la colombiana tenien un nus a la gola.

De mica en mica va anar millorant i finalment ha aconseguit tornar als escenaris trepitjant ben fort, ha começat una gira europea que ha fet que torni a lluir un gran somriure. La primera parada ha estat Hamburg, on ha engegat amb un tema clarament reivindicatiu, Estoy aquí.

Aquest estiu estarà marcat pel seu retorn, mentre que Gerard Piqué disputarà a Rússia el Mundial de futbol. Separats però ben units alhora, a la xarxa no paren d’evidenciar que estan millor que mai. Ella du la seva família al cor en tot moment i al concert d’aquest cap de setmana ha volgut demostrar-ho. Entre el públic de l’escenari a Amsterdam tenia els seus dos millors fans: els seus fills. Milan i Sasha van vibrar amb els aguts de la mama, movent els malucs com fa ella.

 

Sweet memories from last night. Shak.

A post shared by Shakira (@shakira) on

 Presents entre el públic però també a la guitarra de Shakira:

Doncs bé, enmig d’aquest tendre context la cantant ha concedit una entrevista parlant d’aquesta època tan dolenta que ha passat mentre es recuperava de l’hemorràgia: “Va ser un dels meus anys més difícils. Tornar a l’escenari ha estat tremendament emocionant després de tenir por a no poder tornar a cantar”. 

El periodista de la BBC va treure-li que el problema a les cordes vocals va ser encara més greu del que la gent pensava: “Va ser més que una hemorràgia, va ser una lesió vascular. Miraculosament, i al contrari del que els doctors van predir, em vaig recuperar de manera natural. Tots preveien cirurgia però la lesió va desaparèixer completament de les meves cordes vocals”.

En aquesta declaració es comença a entreveure una nova vena de Shakira: la religiosa. Diuen que com pitjor estàs, més fe tens. I sembla que en el seu cas això també es va complir: “Recordo estar resant. Durant un temps havia oblidat com fer-ho, però quan ho passes tan malament recuperes instantàniament la teva fe. Vaig prometre a Déu que si podia tornar a cantar, ho celebraria cada nit, així que això és el que estic fent”.

Miracle o no, que Shakira torni a cantar està fent les delícies dels seus seguidors. La cantant en estat pur i amb més energia que mai.