Shakira és un fantasma barceloní. Només fa dues setmanes que va fotre el camp per sempre més, però s'esforça tant a enterrar el passat que hom diria que mai no ha trepitjat Catalunya. Ha tancat un capítol de 12 anys de forma violenta i decidida, amb un cop de porta descomunal, deixant la mansió d'Esplugues amb teranyines. I el més important: amb un sentiment de rancúnia que no pot amagar. Les fotos i el missatge que posava fi a l'etapa eren tristes, lletges, sense cap emoció positiva. Tot allò que li recordi a Gerard Piqué és tabú. Tot, evidentment, menys Milan i Sasha, els fills de 10 i 8 anys que s'han traslladat als EUA en ple curs escolar per començar una nova vida lluny del pare, dels avis, dels amics de l'escola i dels hàbits adquirits durant tants anys. 

Barcelona li pot portar records dolorosos a la cantant, d'acord. Ha patit, ha plorat, s'ha sentit traïda. Res a dir. Ara bé, mai no li ha mancat el respecte, l'afecte, l'admiració de la majoria dels catalans. Potser quan passi una mica de temps tot s'endreça, però de moment l'objectiu queda molt lluny. És temps de negació, de rebuig. Una postura que queda demostrada a través dels detalls de dues imatges compartides per un dels seus clubs de fans: fotografies robades durant un partit de bàsquet de l'NBA a Miami. Es disputen els play-off de la millor lliga del món i ells són grans aficionats d'aquest esport. De fet, quan Piqué formava part del clan, els hi acompanyava. Ara no, ara el pla és només per a tres. 

shakira pique sasha milan 2017 GTRES
Shakira, Gerard Piqué, Sasha i Milan al bàsquet el 2017 / GTRES

Fans de Shakira passen de la cantant i publiquen fotos de la colombiana amb els nens a Miami

Té certa gràcia que l'usuari que comparteix les instantànies obtingudes en un recinte esportiu provinguin d'un seguidor aferrissat de la cantant. Sí, perquè fa una setmana la Shak emetia un comunicat exigint respecte per la intimitat familiar, no volia que els paparazzi ni els tafaners exposessin Milan i Sasha en públic. Doncs ves per on que ni els seus soldats​ li fan ni cas i pengen alegrement el material a la vista de tothom. Foc amic. Resulta, a més a més, que l'escena no deixa bé la Shakira. Especialment perquè la dieta mediterrània, emblema de l'alimentació sana i que a Barcelona podia seguir sense problemes i amb gran qualitat, ara s'ha substitut per menjar escombraria. Fast food, i a dojo. Cubells amb crispetes, pollastre arrebossat, patates fregides, hot-dogs, refrescos. Tot súper saludable, clar que sí.

Fast food a dojo, la nova realitat de Shakira, Milan i Sasha

La imatge més paradigmàtica té a l'artista com a centre d'atenció, mentre intenta cruspir-se un frankfurt en una llotja del pavelló dels Miami Heat. Que sí, que la seva nova vida comporta canvis, però abraçar des del primer minut el pitjor de l'american way of life té delicte. No demanem que els nens mengin pèsols de llàgrima amb botifarra negra, ni escalivada ni un arrós del senyoret en ple partit, però tampoc aquest festival calòric tan addictiu i de conseqüències ben conegudes. Ella sabrà. Nosaltres, si més no, no ens canviem per ella. El mam i teca és sagrat.

Shakira comida basura Miami Milan Sasha Twitter
Shakira inflant-se de menjar escombraria amb Milan i Sasha a Miami / Twitter
Shakira comida basura Miami Twitter
Shakira inflant-se de menjar escombraria amb Milan i Sasha a Miami / Twitter

La pau emocional podria convertir-se en un infern a la bàscula.