Shakira​ és una de les estrelles més importants del pop a nivell mundial. És top, top, top. Una artista de Superbowl, amb desenes de hits a la motxilla, reclamada per d'altres cantants per col·laborar amb ella i fins i tot objecte de desig de les cadenes de televisió, que la volen posar a la seva pantalla. I no qualsevol televisió, no. Parlem de la poderosíssima NBC americana, un gegant de l'entreteniment en el que, per exemple, hi és Jimmy Fallon. El seu 'Tonight Show' és el programa, amb majúscules. Paraules majors. Un espai que acaba de visitar com a convidada... i companya de cadena: la colombiana (i catalana per dret absolut) ha fitxat pel programa 'Dancing with Myself', un talent xou de balls virals, com els que es veuen a plataformes com TikTok. Al seu costat, Nick Jonas i l'actriu Liza Koshy fent un equip de jurats que no son jurats: els hi diran creadors, és a dir, que hauran de participar activament a les coreografies. Un repte, per d'altra banda, per al que la mare de Milan i Sasha Piqué Mubarak està més que capacitada.

Shakira Nick Jonas Instagram
Shakira i Nick Jonas, jurats d'un programa de la NBC / @shakira

Així ho va demostrar precisament amb Jimmy Fallon durant una secció en la que havien de repetir les coreos d'una selecció de vídeos per a l'ocasió. Teòricament només el podien visionar una vegada, però la dificultat era notable i 'van fer trampetes'. Després d'una segona reproducció, van posar fil a l'agulla. I no cal dir que la cantant, una experimentada ballarina, la va clavar. Amb estil i simpatia, com demostra sempre. Així de bé.

Shakira bailando TOnight Show NBC
Shakira ballant al 'The Tonight Show' / NBC

Aquest joc va ser el preludi d'una entrevista (la segona del dia, també va ser al matinal 'The Today Show') en la que els seus fills van tenir un protagonisme absolut. Shakira, amb tot el respecte, necessita un pitet quan els noms de Milan i Sasha surten en una conversa. I això va passar molt sovint, perquè va explicar que la parella ha estat una part fonamental en la creació del videoclip del seu últim treball: "Te felicito". Una cançó amb Rauw Alejandro, parella de Rosalia, per cert. La mare necessitava d'idees i la canalla no li va fallar: "Els vaig dir que escoltessin la cançó i tanquessin els ulls". Aleshores Sasha, el petit, va proposar que ballés amb un robot. I Milan que s'envoltés de foc verd. El resultat? Aquí el tenen.

Shakira va deixar clar en tot moment a Nova York que la seva professió és molt important, però que la família ho és encara més. Sense una cosa no hi ha (o no en vol) l'altra. El públic escoltava amb entusiasme les anècdotes de la cantant, i van al·lucinar amb una de la que ja vam parlar a EN Blau: els seus "problemes" amb les competicions d'arts marcials de Milan i Sasha. I quan diem problemes, parlem de la seva passió. Va relatar com la van amonestar per excés d'energia i van estar a punt de fer-la fora.

shakira hijos artes marciales
MIlan, Sasha i Shakira / Instagram
Shakira y Jimmy Fallon entrevista  NBC
Shakira amb Jimmy Fallon al 'The Tonight Show' / NBC

Enlluerna en un escenari, en un plató, i en la vida real. Enorme.